Bjarki Elison (©Reuters)
Bjarki Elison (©Reuters)

Borba za četvrtfinale u Geteborgu, Crnogorci i Slovenci pred izazovom

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.01.23. | 15:03

Nespretni Island izaziva domaćina pred punom salom...

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Najuzbudljiviji duel iz današnjeg programa Svetskog rukometnog prvenstva (SP) igra se u Geteborgu, gde reprezentacija Islanda izaziva domaćina Švedsku u meču koji se može smatrati bitkom za četvrtfinale svetskog rukometnog mitinga.

Izabrane vesti

Island je u dobroj poziciji u Grupi 2 i može da preuzme vrh tabele ako uspe da slavi u duelu sa selekcikom Tri krune. Ali definitivno to neće biti lako, jer Švedska igra savršeno na ovom prvenstvu i ima četiri sigurne pobede u isto toliko susreta. Dodatna motivacija Šveđanima biće pun "Skandinavijum" u Geteborgu.

20.30: (3,40) Island (8,50) Švedska (1,45)

Švedska je među šest timova na SP 2023. koji još nisu doživeli poraz. Ako pobede Ribare onda će se sigurno plasirati među osam najboljih ekipa na planeti. Island je, pak, do sada skliznuo samo protiv Mađara, protiv kojih je ispustio pozitivnih šest golova.

Biće ovo i duel nekih od najboljih strelaca šampionata. Bjarki Elison i Hampus Vane će ići jedan protiv drugog. Obojica su postigli preko 30 golova. Elison u proseku daje 9,25 golova po utakmici, dok Vane u proseku daje osam pogodaka po okršaju. Selektor Gudmun Gudmunson imaće pojačanje u timu Islanda, jer je u Geteborg stigao golman Esbjerga Agust Eli Bjergvinson. Tradicija je na strani domaćina, Island ima samo jednu pobedu nad Švedskom u šest dosadašnjih mečeva na Svetskom prvenstvu.

20.30: (3,60) Crna Gora (8,50) Poljska (1,40)

U ostalim mečevima u ovoj grupi Portugalija i Brazil su favoriti protiv Zelenortskih Ostrva i Mađarske. Slovenija u Grupi 1 mora da ide na pobedu nad Španijom ako želi da zadrži šanse za četvrtfinale, Francuska je apsolutni favorit sa Iranom Veselina Vujovića, a najuzbudljivije se očekuje da bude u meču između Crne Gore i Poljske koji se igra u „Tauron areni“ u Krakovu.

SVETSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠE - DRUGI KRUG - 2. KOLO

Petak

GRUPA 1 (KRAKOV)

Slovenija - Španija U TOKU

18.00: (22,0) Iran (25,0) Francuska (1,01)

20.30: (3,60) Crna Gora (8,50) Poljska (1,40)

Petak

GRUPA 2 (GETEBORG)

Zelenortska Ostrva - Portugalija U TOKU

18.00: (3,60) Brazil (8,50) Mađarska (1,40)

20.30: (3,40) Island (8,50) Švedska (1,45)

***kvote su podložne promenama

Piše: Martin TANASKOVSKI


tagovi

Svetsko prvenstvo u rukometuRukometna reprezentacija ŠvedskeRukometna reprezentacija Islandarukometna reprezentacija crne goreRukometna reprezentacija Slovenije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara