Vukašin Vorkapić (©srl.rs)
Vukašin Vorkapić (©srl.rs)

Borba za prvi pehar u 2024. godini: Voša jača za dvojicu reprezentativaca Srbije

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.02.24. | 10:14

Superkup: Novosađani favoriti danas (18.00, RTS 2, Arena Sport 4) na Banjici protiv pančevačkog Dinama

Posle više od mesec dana reprezentativnog rukometa, vraćamo se klupskoj sezoni. Mečom Metaloplastika – Vranje u Šapcu (ubedljiva pobeda tima Vladana Matića sa 38:19) u subotu uveče se nastavila Super rukometna liga Srbije, a danas (18.00, RTS2, Arena Sport 4) na Banjici deli se drugi pehar u sezoni – Superkup, a sastaju se šampion Vojvodina i finalista Kupa, pančevački Dinamo. Prvi trofej u sezoni je pripao Vojvodini krajem prošle godine u Svesrpskom kupu u Lazarevcu.

Ovaj meč je trebalo da se igra proteklog leta, početkom septembra, ali zbog obaveza Novosađana na SEHA Turniru prijateljstva u turskoj Sakariji, prebačen je za danas u Beograd.

Izabrane vesti

Vojvodina ulazi jača u novu sezonu. Krajem prošle godine, Lale su dovele dvojicu reprezentativaca Srbije, Stefana Dodića i Petra Đorđića. Mladi Vranjanac je kuburio s povredom kolena prethodnih meseci, ali ulazi u ritam, odigrao je odlično prošle nedelje na turniru u Vrbasu i trebalo bi da bude snaga desetostrukog uzastopnog prvaka Srbije u nastavku sezone. Dolazi iz slovenačkog šampiona Celja, a igrao je pre za Zagreb, Vardar, Ohrid i Metalurg.

Đorđić je stigao iz Benfike sa kojom je osvojio Ligu Evrope 2022. godine. Pojačaće konkurenciju na levom beku gde su starosedeoci Tunišanin Mohamed Aziz Aidi i Slovenac Gregor Ocvirk. Nažalost, u prvom delu sezone tešku povredu kolena je doživeo Milan Milić i njega neće biti na terenu još bar sedam-osam meseci.

Pre mesec dana smo odigrali polufinale Sverpskog kupa sa Dinamom i dobili smo prilično lako, ali sada će biti drugačije jer nismo u trenažnom radu imali reprezentativce koji su igrali na Evropskom prvenstvu. Mi pravu formu tek treba da imamo, ali dobro smo se pripremali, očekujem da su igrači jako motivisani da se bore za još jedan trofej“, rekao je trofejni stručnjak Lala Boris Rojević koji je kandidat za selektora Srbije umesto smenjenog Tonija Đerone.

Dinamo je ostao zimus bez desnog beka iz Tunisa Vaela Trabelsija, pa će trener Dragan Marković na poziciji levorukog igrača imati samo mladog Vuka Novakovića. Pančevci imaju novog sportskog direktora. Aleksandar Blagojević, posle decenije i po, otišao je iz Partizana u redove žuto-crnih koji su prvi deo šampionata završili na četvrtom mestu i trebalo bi da izbore novi plasman u Evropu i da igraju polufinale plej-ofa domaće Superlige.

Ove sezone su se Vojvodina i Dinamo sastali dvaput i oba puta su Novosađani slavili. Pogotovo je za Dinamo bio bolan poraz u Lazarevcu krajem prošle godne na Svesrpskom kupu, kada je bilo čak 41:19 za novosadske crveno-bele. Srpskom šampionu ovo će biiti odlična predigra za start druge faze Lige Evrope. Za desetak dana tim Borisa Rojevića gostuje u Švajcarskoj protiv Kadeten Šafhauzena.



tagovi

RK VojvodinaRK Dinamo Pančevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara