Ilustracija (©RK Vojvodina)
Ilustracija (©RK Vojvodina)

Boris Rojević: SEHA liga nam nije prioritet, ali daćemo sve od sebe da iznenadimo Vardar

Vreme čitanja: 3min | uto. 08.02.22. | 09:25

Vojvodina danas u Novom Sadu dočekuje velikana iz Skoplja u sklopu 2. kola Grupe B

Uspešno su rukometaši Vojvodine zatvorili prvi deo sezone, kao lideri grupe A domaćeg prvenstva, a jedini poraz u tom prvom krugu takmičenja pretrpeli su od Crvene zvezde u Šumicama. Posle pripremnog perioda prvu zvaničnu utakmicu u novoj godini Stara dama odigraće protiv Vardara, u okviru drugog kola regionalne SEHA lige.

Gosti iz Skoplja ulaze s ulogom favorita u ovu utakmicu, a Lale će dvostrukog evropskog šampiona ugostiti u Novom Sadu danas od 17 časova i 30 minuta (RTS 2).

Izabrane vesti

Trener Vojvodine Boris Rojević pred ovu utakmicu kaže da su mislima okrenuti i ka prvenstvenoj utakmici protiv Partizana, koja se igra u nedelju, ali da će dati sve od sebe da iznenade skopski sastav.

Dolazak dvostrukog evropskog prvaka u Novi Sad samo po sebi je spektakl. Međutim, problem je što se mučimo mnogo s povredama, tako da ćemo nekoliko igrača koji su roviti poštedeti s minutažom jer za nas je ipak mnogo bitnija utakmica protiv Partizana, koju igramo na startu plej-ofa. Naravno, to ne znači da ćemo se danas predati. Svaki igrač koji izađe na teren daće poslednji atom snage kako bismo parirali Vardaru. Jasno je da su oni favoriti, ali ćemo pokušati da napravimo iznenađenje“, poručio je Rojević za Mozzart Sport.

Ističe da je njegovom timu prioritet domaća liga, a da takmičenje u SEHA ligi kreće u izuzetno nelagodnom momentu.

SEHA liga je po meni prilagođena ekipama koje igraju u Ligi šampiona i uopšte mi nije jasno zašto kreće u februaru. Da je to takmičenje krenulo od septembra bili bismo i te kako posvećeni, ali ono počinje u trenutku kad nama predstoji plej-of u domaćem prvenstvu, što nam nikako ne odgovara. Mi nismo ni Eurofarm, ni Vardar, ni Zagreb i nemamo budžet od tri miliona već mnogo manje, a samim tim imamo i manji broj igrača na raspolaganju. Prema tome, veoma je teško igrati na sva tri fronta – i u Kupu, i u prvenstvu i u SEHA ligi. Ekipe koje imaju 25 igrača mogu da igraju na više frontova, ali mi to nemamo u ovom trenutku“.

Novosađani imaju mnogo problema sa povredama, ali kada je reč o ambicijama Voše na domaćoj sceni, Boris Rojević nema dilemu – deseta titula šampiona države.

Nisam zadovoljan time što nismo doveli igrače koja smo nameravali, pa ćemo u nastavku sigurno biti desetkovani na pojedinim pozicijama. Pola ekipe nije prošlo pripremni period zbog povreda i virusa korona, pa trenutno imamo jedan šarenolik tim u kojem je jedan deo igrača maksimalno fizički spreman, a drugi napola. U ARKUS ligi imaju tri, četiri jako kvalitetne ekipe. Ipak, bez obzira na brojne otežavajuće okolnosti, imamo kvalitet i iskustvo osvajanja trofeja i naš cilj se zna – jurišamo na desetu jubilarnu titulu prvaka države, sa željom da okačimo plavu zvezdu na naš grb“, zaključio je Rojević.

Tradicija u međusobnim susretima Vojvodine i Vardara u potpunosti je na strani makedonskog velikana. Prošle godine u SEHA ligi Vojvodina je uspela da ubedljivo savlada Vardar kod kuće 33:24, dok je u Skoplju bilo 25:21 za domaći tim. Pre par dana Vardar je poražen na otvaranju ovog takmičenja od hrvatskog Neksea golom razlike (24:25), a utakmica prvog kola između Vojvodine i Motora odložena je za maj zbog korone u timu ukrajinskog šampiona.

Vardar trenutno nije u vrhu evropskog rukometa i sa novim stručnjakom na klupi Davidom Davisom namerava da u SEHA ligi stigne do završnice. S druge strane, Vojvodina će sa rovitim sastavom pokušati da napravi iznenađenje pošto je Partizan – drugi srpski predstavnik u SEHA ligi – juče poražen u Beogradu od Eurofarma (23:25).

SEHA LIGA - 2. KOLO

Grupa B

Utorak

17.30: Vojvodina - Vardar

*** kvote su podložne promenama

Piše: Aleksandar MILOŠEVIĆ


tagovi

rukometSEHA ligaSEHARK VojvodinaRK Vardar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara