""
""

Brakočević: Pitajte Terzića zašto nisam igrala na SP

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.10.14. | 19:13

"Čini mi se da je Jovanina odluka ishitrena jer nismo još uvek stigli ni da analiziramo učinak na prvenstvu", rekla je kapiten Srbije Maja Ognjenović

Nakon što je Srbija učešće na Svetskom prvenstvu završila u drugoj rundi, Jovana Brakočevićeva je donela odluku koja neće obradovati navijače ali koja isto tako nije neočekivana. Brakočević je u sezoni 2013/2014 bila najbolja na svetu, osvojivši sa Vakifbankom Superligu Turske, Ligu šampiona i Svetsko prvenstvo klubova i bila proglašena najkorisnijim igračem svakog od tri takmičenja. Međutim, selektor Zoran Terzić je prednost dao sedamnaestogodišnjoj Tijani Bošković koja je, ruku na srce, odradila fantastičan posao.
„Moraćete da pitate selektora zašto nisam igrala. On odlučuje o takvim stvarima. Bila sam zdrava i spremna da igram, možda ne na 100 odsto mogućnosti, ali svakako sam mogla puno da pomognem. Kao što rekoh, trener je odlučio da ne igram, zašto je tako odlučio stvarno ne znam“, rekla je Jovana za WorldofVolley.
„Tijana je vanserijski talenat i biće veliki igrač. Odigrala je fantastično prvenstvo i želim joj zaista sve najbolje u karijeri. Što se mene tiče neću više igrati za Srbiju. Umorna sam od reprezentacije već neko vreme i stvarno nije u pitanju ljubav prema zemlji ni poštovanje prema nacionalnom dresu već nešto mnogo dublje. Jednostavno nisam više spremna na razočaranja, pa mislim da je najbolje da stavim tačku na igranje u reprezentaciji“.

Oglasila se ubrzo i dugogodišnja reprezentativka i kapiten Srbije, Maja Ognjenović:
Svako bi trebalo da radi ono što ga čini srećnim. Samo mi se čini da je Jovanina odluka ishitrena jer nismo još uvek stigli ni da analiziramo učinak na prvenstvu. Opet, sigurno da ona najbolje zna kako se oseća i šta je najbolje za nju“.

Izabrane vesti

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Jovana BrakočevićMaja OgnjenovićSrbijaSrbija odbojka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara