Odbojkaši Partizana (©MN Press)
Odbojkaši Partizana (©MN Press)

Brejk crno-belih u polufinalu: Partizan se pomučio u prvom setu, pa dokrajčio Radnički u naredna dva

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.04.23. | 20:56

Parni valjak napravio veliki korak ka finalu plej-ofa

Kad su preživeli dve set lopte protivnika u prvom setu, kao da im je pao kamen sa srca. Dobili su taj prvi period crno-beli posle neizvesne završnice, u narednom su nešto lakše izašli na kraj sa Radničkim, a u trećem su ga potpuno dokrajčili - 27:25, 25:21, 25:12.

Odbojkaši Partizana su brejkom otvorili polufinalnu seriju, pa će u Masteru u ponedeljak imati lepu priliku da overe finale i dođu veoma blizu triple krune.

Izabrane vesti

Izdržali su sve nalete domaćih u uvodnom periodu, strpljivo čekali svoju šansu i onda pokazali pravo lice. Radnički su odlično predvodili Vuk Ivanković, Aleksandar Blagojević i Nikola Goić. Prvi su stigli i do set lopte, imali su dve, ali ih nisu iskoristili. Partizan prvu jeste za 27:25.

U drugom činu je sve u svoje ruke preuzeo kapiten crno-belih Milija Mrdak. Sjajno je napadao, blokirao, servirao i nosio celu ekipu na leđima. Sa devet poena je bio najzaslužniji za dobijanje ovog perioda, a veliku pomoć je dobio od srednjeg blokera Petrovića.

Pri rezultatu 0:2 na semaforu, domaći su potpuno stali. Donekle je znake života davao Blagojević, ali podršku saigrača nije imao. Na drugoj strani Mrdak je nastavio u istom ritmu, pratili su ga i svi ostali u stopu, pa maksimalna pobeda nije mogla da izostane.

Mrdak je na kraju bio i najefikasniji sa 20 poena, a Luka Tadić je postigao deset. U poraženom timu izdvojio se Aleksandar Blagojević sa 14 poena.

U drugom polufinalu do prednosti je stigao Spartak, koji je slavio posle pet setova protiv Vojvodine. Zanimljivo prve pobede zabeležile su ekipe koje su bile slabije plasirane na kraju ligaškog dela. Vojvodina i Radnički su stigli u razigravanje sa prve i druge pozicije, a Partizan i Spartak sa treće i pete.

POLUFINALE PLEJ-OFA SUPERLIGE ZA ODBOJKAŠE (PRVI MEČEVI)

Vojvodina - Spartak Subotica 2:3 (25:16, 19:25, 26:24, 21:25, 15:12)

Radnički Kragujevac - Partizan 0:3 (25:27, 21:25, 12:25)

***četvrtfinalna i polufinalna serija igraju se do dve pobede, a u finalu će do titule doći ekipa koja prva ostvari tri trijumfa


tagovi

Superliga Srbije u odbojciOK RadničkiOK PartizanBojan JanićMilija Mrdak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara