Nemanja Stanojević (©MN Press)
Nemanja Stanojević (©MN Press)

Brguljan doneo, Brguljan odneo: Radnički kroz peterce do trijumfa, prečka zaustavila Kotorane

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.09.23. | 21:27

Draškovim golom Primorac izborio raspucavanje, pa pao u petoj seriji...

Okvir gola se urotio protiv Crnogoraca. I reprezentacije i klubova! Na Svetskom prvenstvu u Fukuoki ispale su Ajkule zbog pogođene prečke, tada je Miroslav Perković propustio priliku da izjednači u poslednjim sekundama, a prethodno je Dimitrios Skumpakis pogodio iz mrtvog ugla. Koji mesec kasnije ponovo je konstrukcija zaslužna za poraz.

Draško Brguljan je prvim golom na meču doneo je Primorcu priliku da kroz peterce slave na startu kvalifikacije za Ligu šampiona. Najiskusniji prvotimac dao je šansu svom timu, a potom i promašio peterac. U petoj seriji je pogodio prečku, dok su šuteri Radničkog bili precizni svaki put – 12:12, petercima 5:4.

Izabrane vesti

Pravila su takva da utakmica u kvalifikacijama ne može više da se završi nerešenim rezultatom, mora da bude odlučen pobednik. Pogodovalo je to kragujevačkom klubu, mirniji su bili izvođači koje je odabrao Uroš Stevanović. Redom su tresli mrežu iskusni Miroslav Ranđić, Nikola Kojić, kapiten Filip Janković, Kristijan Šulc i Lazar Vićković.

Golman Stefan Todorovski je poznat kao neko ko dobro brani peterce, često je prethodnih godina znao da uđe za raspucavanje i da izraste u junaka. Danas nije uspeo da pročita Marka Mršića, Marka Gopčevića, Đorđija Stanojevića i Petra Ćetkovića. Nije ni Draška Brguljana, ali je prečka bila saveznik Kragujevčana.

Kotorani su imali i tri gola prednosti, međutim, na kraju su spasavali živu glavu. Draško Brguljan i Đorđije Stanojević su poništili hice Miroslava Ranđića i Lazara Vićkovića, igrača koji su ovoga leta pojačali Radnički, psihološka prednost bila je na strani crnogorskog predstavnika ni nije je iskoristio.

San Radničkog o prolazu u grupnu fazu živi, no moraće bolje nego večeras. Ali, može da raduje Uroša Stevanovića što su pojačanja dala ekstra kvalitet ekipi. Računajući i golove iz peterca, Miroslav Ranđić i Lazar Vićković su se četiri puta upisali među strelce, Kristijan Šulc jednom manje, kao i starosedelac Nemanja Stanojević. Kod Primorca su četri dali Marko Mršić i Đorđije Stanojević.

Radnički je sutra slobodan, a zatim će u subotu dva puta u bazen. Prvo u jutarnjem terminu protiv Duizburga, a zatim uveče protiv Noazi la Seka.

RASPORED KVALIFIKACIONIH UTAKMICA ZA LIGU ŠAMPIONA: 

GRUPA A (HANOVER): 

Četvrtak

Honved - Crvena zvezda 7:10

Hanover - Barselona 9:11

Petak

Barselona - Crvena zvezda 9:14

Hanover - Apolon 11:10

Subota 

Barselona - Honved 9:8

Crvena zvezda - Apolon 12:10

Apolon - Honved 11:10

Hanover - Crvena zvezda 6:14

Nedelja

Barselona - Apolon 12:11

Hanover - Honved 13:12

GRUPA B (KRAGUJEVAC): 

Četvrtak

Duizburg - Noazi la Sek 8:17

Radnički - Primorac 12:12, petercima 5:4

Petak

Breša - Duizburg 11:4

Primorac - Noazi la Sek 10:16

Subota

Duizburg - Radnički 8:13

Noazi la Sek - Breša 9:10

Breša - Primorac 11:3

Radnički - Noazi la Sek 13:10

Nedelja

Primorac - Duizburg 16:10

Radnički - Breša 8:15

GRUPA C (ORADEA): 

Petak

Vuljagmeni - Ortiđa 12:8

Oradea - Primorje 7:10

Subota

Primorje - Vuljagmeni 12:14

Oradea - Ortiđa 7:14

Nedelja

Ortiđa - Primorje 16:14

Oradea - Vuljagmeni 5:14

GRUPA D (DUBROVNIK): 

Petak

Jug - Dinamo Bukurešt 16:4

OSC Budimpešta - Turkoan 5:10

Subota

Jug - Turkoan 17:8

OSC Budimpešta - Dinamo Bukurešt 20:9

Nedelja

Dinamo Bukurešt - Turkoan 8:14

Jug - OSC Budimpešta 14:10


tagovi

VK PrimoracVK RadničkiLiga šampiona u vaterpoluUroš StevanovićDraško BrguljanNikola KojićKristijan ŠulcFilip JankovićStefan TodorovskiMiroslav RanđićLazar VićkovićNemanja Stanojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara