Komentari na vest

Brđović ide tatinim stopama: Nekada ne bih verovao da ću biti trener, ali sudbina je tako namestila

K

KG C°1

pre gotovo 2 godine

Podrska za Brdju ,krv nije voda !Zapusi usta ovim neznalicama koji list u jesen nisu sutnuli!
d

dre

pre gotovo 2 godine

opusteno svescica je tu ostalo cemo lako.
z

za dree

pre gotovo 2 godine

majstore tebe niko ne zna ni u tvojoj ulici
G

Gost sa Medicinskog fakulteta

pre gotovo 2 godine

Sram vas bilo misevi sa tastature. Da biste operisali tako sto gledate hirirga, morate se baviti time, znaci medicinom. Realno je da bivsi sportisti postaju treneri (brzo ili ne- odlucuju vrhuske kluba), jer nije Brdjovic otisao da Bude hirurg nego se bavio odbojkom, igrao, trenirao, ziveo odbojku i sada je realno da Ako zeli proba da bude trener... Zasto bi neki difovac koji nije nikada igrao ni Prvu ligu u odbojci, bio bolji trener od bivseg odbojkasa??? Mozartu zelim da gasi komentare, da ne budu kao sajt Zvezde granda, pardon Zurnala...
M

Miš sa tastature

pre gotovo 2 godine

'Leksa ti li si? Sedi u klupu pa završi (pravi) fakultet kad je to tako lako... Onda te niko ne može prozivati...
@

@Gost sa Medicins

pre gotovo 2 godine

Kao prvo Mozzart i jeste postao poseceniji portal jer Zurnal cenzurise komentare i vise skoro niko i ne prati i ne komentarise na Zurnalovom portalu, te s toga velike cestitke Mozzart portalu. Kao drugo to sto je neko igrao odbojku ne kvalifikuje da bude dobar trener! To sto je to u sportu zakonski moguce a u medicini ne i jeste ozbiljan paradoks jer je trenerski posao ozbiljna STRUCNA profesija koja podrazumeva poznavanje mnogo naucnih diciplina koje se na visokoskolskim sportskim obrazovnim ustanovama izucavaju. Fiziologija, anatomija, biomehanika, psihologija, pedagogija, planiranje sportskog treninga,... I mnogo mnogo drugih predmeta i sugurno je da ce neko ko je izucavao studirao i polagao ove predmete imati daleko vece znanje i mogucnost primene u trenerskom poslu. Onaj ko je samo igrao odbojku ne znaci da ce cak i to sto je znao da izvede igrajuci odbojku umeti i da prenese nekom drugom, a kamoli da ce znati sve druge ozbiljne aspekte i slozenosti sportskog treninga. Po tvojoj logici ne treba nam 6g + specijalizacija na medicini vec svi da zavrse za medicinske sestre i one su ceo zivot zive i rade sa pacijentima pa cemo ih posle par godina proglasavati za lekare da operisu srce. Naravno da bi to bila budalastina i opasno pa je i ovo isto.
@

@Gost sa Medicine

pre gotovo 2 godine

Ja koliko znam medicinska sestra se bavi medicinom pa joj ne daju da operise ljude.
G

Gost123559903

pre gotovo 2 godine

Kao prvo Mozzart i jeste postao poseceniji portal jer Zurnal cenzurise komentare i vise skoro niko i ne prati i ne komentarise na Zurnalovom portalu, te s toga velike cestitke Mozzart portalu. Kao drugo to sto je neko igrao odbojku ne kvalifikuje da bude dobar trener! To sto je to u sportu zakonski moguce a u medicini ne i jeste ozbiljan paradoks jer je trenerski posao ozbiljna STRUCNA profesija koja podrazumeva poznavanje mnogo naucnih diciplina koje se na visokoskolskim sportskim obrazovnim ustanovama izucavaju. Fiziologija, anatomija, biomehanika, psihologija, pedagogija, planiranje sportskog treninga,... I mnogo mnogo drugih predmeta i sugurno je da ce neko ko je izucavao studirao i polagao ove predmete imati daleko vece znanje i mogucnost primene u trenerskom poslu. Onaj ko je samo igrao odbojku ne znaci da ce i to sto je znao da izvede igrajuci odbojku umeti i da prenese nekom drugom, a kamoli da ce znati sve druge ozbiljne aspekte i slozenosti sportskog treninga. Po tvojoj logici ne treba nam 6g + specijalizacija na medicini vec svi da zavrse za medicinske sestre i one ceo zivot rade sa pacijentima pa cemo ih posle par godina proglasavati za lekare da operisu srce.
d

dre

pre gotovo 2 godine

pa koliko voli i zivi odbojku najbolje oslikava cinjenica da za pet godina nije nasao za shodno da svoje znanje u toj oblasti prosiruje i nastavi da radi na sebi.a da nabavio je svescicu u poslednja dva meseca.propali menadzer u pokusaju sad malo trener u pokusaju.
K

KragujKg

pre gotovo 2 godine

Nema sudbina ništa sa tim, to zahvali bratiji iz Saveza što su te preimenovali iz počasnog skupljača lopti posle treninga u trenera.
D

Dzeksons

pre gotovo 2 godine

Nemoj tako zapisivao je u svesku detaljan postupak treninga,dakle prvo se sagnes pa uzmes loptu pa ubacis u korpu pa iste stavis pod kljuc u neku spravarnicu,potom se popnes,skines i poslozis mrezu i odneses stubove.Pa malo li je?
G

Gost1235688

pre gotovo 2 godine

Nazalost nastavlja se promovisanje bivsih poluigraca u trenere koji bez skole, uz svescice, treba da u timovima superlige od igraca sa nekim potencijalom proizvedu vrhunske igrace. Koliko je meni poznato jedino je Majstorovic igrac koji ima visokoskolsko obrazovanje sportske struke a ima i iza sebe ozbiljniju igracku karijeru. Koje skole su zavrsili Jeftic, Janjic, Brdjovic, Zakic,..? Nemaju cak ni kupljene diplome. Pa oni ne znaju ni osnovne stvari iz struke a kamoli da znaju i primenjuju savremene metode sportskog treninga. Ja cu malo da gledam hirurga kako operise pa cu da i ja radim otvorenu operaciju na srcu, a sto da ne, koga briga ako pacijent umre. Ali nazalost tako je stanje u celom drustvu, znanje i struka su unizeni, pa je i odbojka deo toga, pa se posle toga cudimo sto nema vrhunskih igraca i sto dovodimo strance ili treneri biju igrace ili ih psihicki maltretiraju.
F

FSFV

pre gotovo 2 godine

Tačno tako!
B

Banacanin

pre gotovo 2 godine

Potpuno ste u pravu.Ja bih želeo samo još da dodam da je i Boškan,trener Vojvodine jedan od tih sa spiska koji sa C licencom (operativni trener u sportu) vodi jednu instituciju kao što je Vojvodina.
e

erd

pre gotovo 2 godine

znaci tim menadzer ni ne putuje sa reprezentacijom.dobro.
F

FSFV

pre gotovo 2 godine

Ni ja nekada ne bih verovao da će ovoliko kursadžija voditi Superligu, pa eto i to se dešava...