Aleksa Brđović (©MN Press)
Aleksa Brđović (©MN Press)

Brđović: Momci su ’par ekselans’, ovakva borbenost nam je nedostajala prošle sezone

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.04.24. | 10:02

"Nema favorita u majstorici, domaći teren do sada nije igrao ulogu", rekao je trener odbojkaša Radničkog

Nije kraj, ima Radnički još toga da pokaže na terenu. Odbojkaši iz Kragujevca su odgovorili aktuelnom šampionu - pobedili su Partizan 3:2 u Beogradu i izjednačili u polufinalnoj seriji na 1:1. Odlučujući obračun za ulazak u finale ove dve ekipe će imati u Kragujevcu u četvrtak.

Trener Aleksa Brđović je bio veoma srećan zbog pobede u dvorani "Master" i posle meča nije štedeo pohvale na račun svojih izabranika.

Izabrane vesti

"Izgubili smo posle pet setova u Kragujevcu - samo što smo tada malo slabije igrali nego sada. Momci su pokazali na drugom meču da su ’par ekselans’. Stvarno sam ponosan na njih kako su se borili. To nam je nedostajalo prošle sezone. Tada smo isto ovde protiv Partizana igrali... Prvu smo izgubili 0:3, a onda smo u Masteru gubili 0:1 u setovima i već tada smo se predali. Ovi momci se bore do kraja, ma koji rezultat bio", rekao je Aleksa Brđović. "Ponosan sam, čestitam im i očekujem da odigramo isto ovako, možda i još borbenije u četvrtak u Kragujevcu, gde očekujemo isto ovako tešku utakmicu".

Peti set je bio prilično dramatičan. Lako je pobeda mogla da ode i na drugu stranu.

"Teško je igrati... Bilo je vruće u hali, a meč je trajao dva i po sata. Karakteristično je da i u prošlom duelu, a i sada nešto manje - dešavale su se velike amplitude. Mi povedemo tri razlike, oni stignu, pa mi tri, oni stignu. U svakom slučaju momci se nisu predavali do kraja i kada su gubili dva, tri razlike. Stvarno sam prezadovoljan. Treba da se odmorimo što bolje za četvrtak".

U trećem duelu teško je nekome dati prednost u prognozi...

"Nema favorita u majstorici. Domaći teren do sada nije igrao ulogu. Ja bih pozvao, a nadam se da će neko iz Kragujevca čitati i slušati moju izjavu, da dođe što više ljudi. Mislim da smo stvarno zaslužili, igramo tu jednu utakmicu za finale. Očekujem da hala bude popunjena".

Pojedini igrači Radničkog su u karijeri prošli mnogo velikih mečeva, a neki nemaju mnogo iskustva.

"Imamo iskusne Kostića, Stoilovića... Ali tu je i Ivanković kome je ovo prvi put da igra celu sezonu, korektor iz Bugarske isto nije igrao završnice za trofej. Spoj smo mladosti i iskustva. Svakako, bićemo spremni za četvrtak", naglasio je za kraj Brđović.



tagovi

Aleksa BrđovićOK RadničkiSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara