""
""

Bruinsi blizu finala Istoka, Ajkule stigle do 2:2

Vreme čitanja: 1min | sre. 22.05.13. | 12:15

Boston slavio 2:1 u Medison Skver Gardenu, Šarksi na svom ledu istim rezultatom pobedili Kingse

 

 

Izabrane vesti

Boston Bruinsi su korak su od plasmana u finale Istočne konferencije NHL lige, posle pobede nad Njujork Rendžersima 2:1. Osvajači Stenli kupa iz 2011. godine do slavlja u Medison Skver Gardenu došli su preokretom u poslednjoj trećini, koji su režirali Džoni Bojčak, četvrtim pogotkom u ovogodišnjem plej-ofu, i Daniel Paje (pobedonosni gol postignut tri minuta i 31 sekund pre kraja). Prednost domaćem timu doneo je Tejlor Pajat na početku drugog perioda.

Ovo je bio prvi poraz Rendžersa na svom ledu posle devet uzastopnih pobeda, od kojih su tri bile protiv Vašington Kapitalsa u prvoj rundi plej-ofa.

Samo tri tima u istoriji NHL-a su uspela da se vrate iz deficita 0:3 u seriji. Međutim, jedan od ta tri tima je Filadelfija Flajers, to joj je uspelo u prvoj rundi plej-ofa iz 2010. godine upravo protiv Boston Bruinsa.

U drugom meču večeri San Hoze Šarksi su, takođe, 2:1 savladali šampione Los Anđeles Kingse i drugom uzastopnom pobedom izjednačili kalifornijsku seriju na 2:2. Ajkule su postigle po gol u prve dve trećine (Burns i Kotur), prednost su grčevitom borbom uspeli da zadrže do kraja, iako su Kingsi smanjili preko Majka Ričardsa i imali nekoliko prilika sa igračem više da izbore produžetak.

Naredni mečevi ovih serija igraju se u noći između četvrtka i petka.

 

(FOTO: Action images)


tagovi

Boston BruinshokejKanadaLos Anđeles KingsNHLNjujork RendžersSan Hoze Šarks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara