"Vavrinkinih pet minuta"
"Vavrinkinih pet minuta"

Brutalni Vavrinka odsvirao kraj za Federera!

Vreme čitanja: 1min | uto. 02.06.15. | 18:36

Bez milosti u dvoboju zemljaka - 6:4, 6:3, 7:6 (4)

Vavrinkinih pet minuta

Ratne sekire koje su izvadili na završnom turniru sezone 2014.  odavno su zakopane, ali to ne znači da se Stanislas Vavrinka pomirio sa večnim životom u senci mnogo poznatijijeg - pa i boljeg - zemljaka. U četvrtfinalu Rolan Garosa 30-godišnji momak iz Lozane se potrudio da Rodžeru Federeru ponovo zakomplikuje život. Učinio je to na surov način - 6:4, 6:3, 7:6 (4)!

Izabrane vesti

Dugo, dugo baš Federer nije bio u ovako potčinjenom položaju na nekom grend slemu. Poslednji put da smo videli da je na jednom od četiri najveća turnira FedEX ispao bez osvojenog gema na servis protivnika bila je 2002. godina, a igralo se Otvoreno prvenstvo SAD.

I sada težak poraz u susretu sa čovekom koji se ledio kad god je na grend slem turnirima preko puta sebe imao Federera. Četiri puta su se sastajali i svaki put je Rodžer slavio. Ali sa 33 godine ni Federer nije onaj teniser koji je delovao nedodirljivo osim za Rafu Nadala na šljaci.

Vavrinka je apsolutno zasluženo otišao među četiri najbolja u Parizu u kome će se sastati sa boljim iz duela Žo-Vilfreda Conge i Keija Nišikorija. Drugi nosilac na Rolan Garosu taj meč će moći da posmatra samo kao navijač. Pitanje je da li će posle ovakvo bolnog meča navijati za Vavrinku.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Stanislas VavrinkaRolan GarosRodžer Federeratp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara