Dimitrios Skumpakis (©Starsport)
Dimitrios Skumpakis (©Starsport)

Budimpešta otvorila nove vidike: Ferencvaroš pregazio Brešu i zakuvao u grupi, Novi Beograd može i do prvog mesta

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.05.23. | 21:13

Jug pretrpeo poraz u Francuskoj, ali sačuvao bolju gol-razliku u međusobnom duelu sa Marseljom i izvadio kartu za završni turnir...

Ništa neće biti rešeno u grupi A pre poslednjeg kola oko konačnog poretka. Za sve je kriv Ferencvaroš! Ali, zato je poznat i sedmi učesnik finalnog turnira Lige šampiona, to je – Jug iz Dubrovnika.

Budimpešta je otvorila nove vidike, a mađarski šampion sve zakuvao. Pregazio je Brešu (10:6) i pružio priliku Novom Beogradu da promeni poredak u grupi. Ali, prvaku Srbije će biti neophodna nova pobeda – dočekuje Špandau – i pritom da italijanski klub ponovo bude neuspešan, ovog puta protiv dubrovačkog Juga.

Izabrane vesti

Ferencvaroš je učinio grupnu fazu zanimljivijom, sve je “zakomplikovao”, a Novi Beograd se potrudio da šansu koja mu se iznenada ukazale ne protraći. Nadigrao je OSC Budimpeštu (11:9) i sada postoji mogućnost da u pohod na pehar Lige šampiona krene lakšim putem. Mogao bi da zaobiđe Olimpijakos ili Pro Reko u četvrtfinalu.

Strahinja Rašović i novi kapiten Angelos Vlahopulos vodili su novobeogradski klub do trijumfa u glavnom gradu Mađarske, a nekoliko kilometara dalje Ferencvaroš dao je dodatni povod srpskom šampionu za slavlje. Breša nije ličila na sebe, domaćin joj nije dopustio da uspostavi kontrolu nad utakmicom i dođe do svoje igre.

Italijanima je pretio pravi debakl, gubio je tim Alesandra Bova čak 7:1, ali je uspeo da ublaži poraz. Silard Janšik, Stilijanos Argiropulos i Janoš Fekete su bili udarne igle Ferencvaroša, postigli su dva gola, a srpski centar Nemanja Ubović jedan. Đorđe Lazić se kod Breše nije upisao među strelce.

Marko Žuvela (©MN Press)Marko Žuvela (©MN Press)

Biće dramatično u bici za prvo mesto, ali ne i za odlazak na završni turnir Lige šampiona u Beogradu. Jugu se treslo tlo pod nogama, bio je iznad ivice ambisa i – preživeo! Dubrovčani nisu izbegli poraz u Marselju, ali su odbranili gol-razliku sa utakmice igrane u Gružu i ponovo će biti među osam najboljih timova na Sdtarom kontinentu – 15:11.

Jug će se boriti za peti pehar Lige šampiona, a iz trke za odlazak u Beograd otpisani su OSC Budimpešta, Sabadelj, Špandau i Marselj. Andrija Prlainović neće biti u prilici da šesti put bude klupski evropski prvak, uskratili su mu to Loren Fatović i Marko Žuvela. Kapiten dubrovačkog kluba postigao je šetiri gola, Jugov univerzalac jedan manje.

Imao je pet golova prednosti Marselj, bio blizu velikoj pobedi i produžetku sna, ali je Jug dotegao odbranu i preko Lorena Fatovića i Matijasa Biljake smanjio zaostatak. I spasao se drame u poslednjem kolu. Sada je ostalo još samo jedno upražnjeno mesto na Fajnal-ejtu Lige šampiona.

Pitanje svih pitanja glasi: Vuljagmeni ili splitski Jadran?

LIGA ŠAMPIONA - 13. KOLO:

Petak 

GRUPA B

OSC Budimpešta - Novi Beograd 9:11

Špandau - Sabadelj 10:11

Ferencvaroš - Breša 10:6

Marselj - Jug Dubrovnik 15:11

Subota  

GRUPA A

13.00: Barseloneta - Vuljagmeni

18.30: Olimpijakos - Dinamo Tbilisi

19.00: Hanover - Radnički

20.00: Pro Reko - Jadran Split



tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK Novi BeogradOSC BudimpeštaVK FerencvarošVK BrešaVK MarseljVK Jug

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara