Jovo Caković sa igračicama (©MN Press)
Jovo Caković sa igračicama (©MN Press)

Cakovićeva prva titula: Čekao sam je godinama, verovatno je to tako moralo da bude

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.04.23. | 21:02

Puno emocija posle utakmice kod svih u taboru Jedinstva

Jedinstvo je sa 3-1 u finalnoj seriji slavilo protiv Uba i tako stiglo do prve šampionske titule u istoriji kluba. Do poslednje pobede odbojkašice tima iz Stare Pazove su došle na domaćem terenu i to posle samo tri seta.

Napokon Jovo Caković može da se pohvali da je šampion Srbije!

Izabrane vesti

Njegov tim je tri puta do sada gubio u finalnoj seriji, ali ove sezone titula nije mogla da mu izmakne.

"Godinama je čekao čekao, verovatno je to tako moralo da bude", rekao je posle pobede Jovo Caković. "Drago mi je što je upravo ova generacija uzela titulu. Nadam se da će u Pazovi da se nižu rezultati i narednih godina i da će se igrati odbojka na visokom nivou. Smatram da smo ove godine igrali kontinuirano najbolju odbojku u Srbiji".

Bio je trener Jedinstva veoma ponosan na sve ljude koji su doprineli ogromnom uspehu...

"Velike čestitke mom timu u kome je 14 igračica, stručnom štabu, čelnicima kluba i opštini Stara Pazova. Ovo je zajednički uspeh, uložili smo veliki rad, a Bog nam je vratio. Treba da slavimo večeras".

Ub je trijumfovao u međusobnom obračunu u finalu Kupa, tako da je ovo bio revanš sa kamatom.

"Tad se igralo na jednu dobijenu, a ovo sada je na tri pobede... Drugačije je. Danas nam se vratilo, puno mi je srce. Ovde sam 11, 12 godina - a ovo mi je prva titula".

Iako su gubile sredinom drugog seta, pokazale su Pazovčanke reakciju u pravom trenutku, preokrenule na krlima Ivane Nedeljković, prelomile utakmicu i onda u laganom ritmu stigle do pobede u trećem činu.

"Mi tako funkcionišemo, jako treniramo i nikada se ne predajemo. Nemamo mnogo iskustva i godina, a sve što smo postigli to je zahvaljujući vrednom radu", podvukao je Caković.

Ogromnu ulogu je i večeras imala kapiten Isidora Kockarević, koja je po završetku meča podigla šampionski pehar.

"Prepune smo prelepih emocija. Ovo je stvarno ogroman uspeh za sve nas, moram da čestitam mojim heroinama. Ovo je njihovo prvo finale... Veoma sam ponosna. Čestitam i stručnom štabu i svima koji su tu bili uz nas".

Za najbolju igračicu finala proglašena je Branka Tica, koja je u večerašnjoj pobedi učestvovala sa 15 poena.

"Moja nagrada je priznanje celog kluba", poručila je Tica. "Ovo je najteža sezona otkad sam ja u Jedinstvu, a to je pet godina. Igrale smo na tri fronta, mnogo utakmica u tri dana i mi smo ovo zaslužili. Bog nas je nagradio za sav rad. Najbitnije je bilo što kad niko nije verovao, mi smo verovali jedni u druge i nismo nikad odustajali. Čestitam devojkama, stručnom štabu, upravi kluba... Ovo je istorijski uspeh za nas".


tagovi

Jovo CakovićŽOK Jedinstvo Stara PazovaŽOK UbSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara