Jovo Caković (©MN Press)
Jovo Caković (©MN Press)

Cakovićevo isključenje motivisalo Pazovčanke: Nije bilo planski, treba nam video provera

Vreme čitanja: 6min | pon. 10.04.23. | 08:30

Trener Jedinstva veoma ponosan na ekipu koja je bez njega na klupi stigla do velike pobede

Morao je Jovo Caković sa tribina da gleda sam finiš utakmice na Banjici. Pokazao mu je sudija posle nekoliko burnih reakcija žuti i crveni karton, preselio ga u gledalište i tako ostavio igračice da se same snalaze.

U tim poslednjim momentima petog seta kao da je dao još veći motiv Pazovčankama da spasu jednu meč loptu Zvezde, preokrenu na svoju stranu i pobede. Crveno-bele su vodile 14:13, a rivalke su vezale tri poena i tako izborile majstoricu u polufinalnoj seriji.

Izabrane vesti

Iako je po prvobitnom kalendaru bilo planirano da se odlučujući meč igra u sredu, biće na programu dan ranije zbog TV prenosa na RTS-u.

Veoma uzbuđen posle pobede bio je Jovo Caković, koji je pokušao da objasni kako je doživeo te poslednje dramatične trenutke...

"Teže je gledati sa tribina. Ovo nije bilo planski, desilo se sasvim slučajno", rekao je Caković posle utakmice. "Smatram da je bio veliki blok aut. Nije ovo prvi put... Žao mi je što na ovakvim utakmicama nema video provere. Smatram da treba čelendž da bude na svim bitnim mečevima u našoj ligi, pogotovo kad se rešava pitanje finaliste. Svima bi bilo lakše i sudijama i nama trenerima, mirne savesti bismo izašli iz sale. Bilo je teže, ali smatram da je to spontano izazvalo reakciju kod mojih igračica, uložile su poslednje atome snage da završe ovaj set".

Nije skrivao sreću koja ga je potpuno obuzela zbog velikog trijumfa.

"Puno mi je srce, igrali smo mnogo bolje nego pre nekoliko dana. Ja verujem da ćemo i u utorak biti na ovom nivou. Činjenica je da je Zvezda stvarno kvalitetna ekipa, sa sjajnim korektorom, ali naša upornost, želja, hrabrost su odlučili pobednika i to na jednu loptu jer je taj-brejk završen 16:14".

Zna Caković da će u narednom duelu biti još dramatičnije, jer su obe ekipe u situaciji - ili pobeda ili kraj sezone.

"Ne očekuje nas lak meč u utorak, sigurno će odlučivati nijanse. Ali, drago mi je da ćemo da rešavamo pitanje finaliste u našoj sali. Dužni smo tim ljudima iz Stare Pazove da odigramo dobru utakmicu na domaćem terenu. Hvala im mnogo što su i danas bili ovde. Bili su naš sedmi igrač i pomogli su nam da dođemo do pobede i majstorice".

Zvezda je vodila na Banjici 2:1, bila je u naletu, ali je zaustavljena u četvrtom i petom setu.

"Naša filozofija rada je da ne odustajemo, da mnogo radimo, da se bavimo onim što imamo i upravo je to karakter koji je došao da izražaja, posebno u završnici petog seta kada je rezultat bio 14:13 za Zvezdu. Napravili smo dva dobra servisa, dobru odbranu, blok i tako rešili pitanje pobednika".

Nije baš bio oduševljen Caković što je majstorica na programu u utorak.

"Dva dana je veoma malo kada se igra u ovom ritmu. Obično su tri dana, ali nije na nama da razmišljamo o tome, već treba dobro da se oporavimo i da se pripremimo. Potrebna nam je dobra energija, želja mi je da budemo na istom nivou kao večeras. To je suština priče, pa neka pobedi bolji. Ja stvarno verujem u moj tim i po ko zna koji put ove godine ponavljam - stalno smo tu negde i zaslužili smo da odigramo neko finale. Malo nas je i sreća ispratila, jer je ona potrebna takođe da bi nešto osvojili. A sreća se zasluži radom...".

Jovo nema neku posebnu poruku za svoje izabranice...

"Samo želim da budu na ovom nivou. Ako možemo za nijansu više, biću najsrećniji. Želim da ih ohrabrim, da ih pohvalim, smatram da možemo možda još više, pored toga što Zvezda ove godine igra dobru odbojku. Sa iskusnim igračima, strpljivo... Drago mi je što se ovakva odbojka igra u polufinalnoj seriji jer poslednjih godina, kao što znate, naš kvalitet lige ženske je stvarno porastao".

Pred prvi duel u Pazovi pričao je da se rivali ove sezone na tom terenu nisu naigrali.

"Nažalost, nismo se mi naigrali na onom prvom meču", uz osmeh konstatuje Caković. "Smatram da smo bili mnogo tanji u odnosu na utakmice koje igramo kod kuće. Imali smo stvarno mnogo šansi u tom prvom duelu, ali to je iza nas - prošlost".

Već je poznato da je prvi finalista ekipa Uba. Više puta ove sezone su Caković i Marijana Boričić pričali o posebnom odnosu ova dva kluba, pa bi se sigurno podjednako radovali međusobnim duelima u finalu plej-ofa.

"Neću da razmišljam o tome. Ubu čestitam na ulasku u finale. Oni su dobro složili kockice u završnom delu sezone. Možda su to sve negde i zaslužili... Nama ostaje da odigramo majstoricu u utorak, voleo bih da je neki drugi dan, ali nije na meni da pravim organizaciju i kalendar. Ako dobijemo Zvezdu, onda ćemo da se pripremamo za utakmice protiv Uba", podvukao je Caković.

KAPITEN ISIDORA KOCKAREVIĆ: POBEDILE SU NAŠA EMOCIJA I MEĐUSOBNA LJUBAV

Izmenama je trener Jedinstva pokušavao da pronađe najraspoloženiju postavu, koja je trebalo da bude spremna da spreči kraj sezone već 9. aprila. Kapiten Isidora Kockarević je izlazila iz igre, a kad se vratila na teren odradila je ogroman posao. Bila je na kraju jedna od najzaslužnijih za preokret i trijumf.

"Pre svega bih čestitala ekipi Crvene zvezde, a posebno mom timu. Preteška utakmica što fizički, a mislim još više psihički. Drago mi je što smo se posle 1:2 vratile i pokazale karakter. Mnogo sam ponosna na moje devojke i obećavam da ćemo u utorak dati sve od sebe da prođemo dalje", rekla je Kockarevićeva.

Videlo se da Isidora uživa na terenu, posebno u četvrtom i petom setu kada je Jedinstvo došlo do prave igre.

"Prelepo mi je bilo, ušle smo oslobođene u meč, nismo imale šta da izgubimo, dale smo maksimum. Nadam se da će tako biti i u utorak".

Isidora Kockarević (MN Press)Isidora Kockarević (MN Press)

Letele su u završnici utakmice po terenu, nisu dale lopta da padne - bilo je jasno da ne žele tako brzo da završe sezonu.

"Preveliki motiv smo imale, mi smo ekipa koja igra kao jedan i dajemo preveliku emociju u svakoj utakmici. Mislim da je danas pobedila emocija i ta međusobna ljubav".

U odlučujućim trenucima ogromna podrška im je stizala sa tribina, iako su bile na gostujućem terenu.

"To nam mnogo znači, publika u Pazovi, a i sada ovde na Banjici - bila nam je sedmi igrač. Hvala im mnogo na tome. Nadam se da će ih na sledećem meču biti još više".

Nije ostalo mnogo vremena do majstorice, ali igračice svakako zbog toga ne smeju da se opterećuju.

"Nema pitanja da li ćemo moći, u utorak se mora. Odlučiće želja i motivacija, na nama je da damo sve, pa neka bolji pobedi".

Kockarevićeva je za kraj imala poruku za saigračice.

"Reći ću im da daju sve od sebe, jer nemamo šta da izgubimo. One znaju da ja njih mnogo volim", uz osmeh je završila Isidora.

POLUFINALE PLEJ-OFA SUPERLIGE ZA ODBOJKAŠICE

Prvi mečevi - četvrtak

Jedinstvo - Crvena zvezda 1:3 (22:25, 25:23, 32:34, 15:25)

Železničar - Ub 2:3 (18:25, 31:29, 22:25, 30:28, 9:15)

Drugi mečevi - nedelja

Crvena zvezda - Jedinstvo 2:3 (25:17, 21:25, 18:25, 25:16, 16:14)

Ub - Železničar 3:1 (25:16, 20:25, 25:19, 25:17)

Majstorica - utorak

18.15: Jedinstvo - Crvena zvezda

***četvrtfinalna i polufinalna serija se igraju na dva pobede, dok će u finalu do titule doći ekipa koja prva ostvari tri trijumfa


tagovi

Isidora KockarevićJovo CakovićŽOK Jedinstvo Stara PazovaSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara