""
""

CAS spustio rampu ruskim atletičarima–MOK na mukama zbog nervozne Moskve

Vreme čitanja: 1min | čet. 21.07.16. | 13:35

“Sramota atletrike”, kratko je prokomentarisala odluku CAS-a ruska atletičarka i dvostruka olimpijska šampionka Jelena Isinbajeva očekujući reakciju Kremlja i odluku MOK-a o sudbini ostalih sportista

Sud za Sportsku arbitražu u Lozani CAS, odbio je danas žalbu Atletskog saveza Rusije i suspendovao sve ruske atletičare sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru. CAS je na taj nacin podržao odluku Svetske atletske federacije IAAF da zbog sistemskog dopinga sportista, u kojem je navodno ucestvovala i država, zabrani ucešće 68 atletičara Rusije. Sledeća instanca je Međunarodni olimpijski komitet MOK koji mora da donese odluku u vezi sa ostalim sportistima koji su izborili normu, a nisu imali problema sa korišćenjem nedozvoljenih supstanci.

Izabrane vesti

Ruska atletičarka i dvostruka olimpijska šampionka Jelena Isinbajeva rekla je danas da je odluka Međunarodnog suda za sportsku arbitražu da ruskim atletičarima zabrani učestvovanje na Olimpijskim igrama u Riju predstavlja "saramotu atletike", prenela je agencija Tas.

Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov izjavio je da je odluka Sportskog arbitražnog suda o ruskim atleticarima loša vest, kao i da će odgovarajuće službe analizirati situaciju.
"Može se nedvosmisleno izraziti žalost zbog ove odluke koja se tiče svih naših atleticara, jer tema kolektivne odgovornosti sa naše tačke gledišta teško može biti prihvatljiva. Radi se o atletičarima koji se spremaju za Olimpijske igre, koji nemaju nikakve veze sa dopingom, nikakve veze sa optužbama ili sumnjama, čije doping testove su proveravale strane antidoping organizacije", rekao je Peskov, što prenosi Rojters.

(FOTO: Action Images)


tagovi

RusijaOlimpijske Igre 2016MOKJelena IsinbajevaIAAFCAS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara