(©MN Press)
(©MN Press)

Cela Pazova na nogama: Jedinstvo ide po duplo vođstvo, Ub mora da pronađe recept za revanš

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.04.23. | 08:05

Ukoliko Cakovićeva četa slavi večeras doći će veoma blizu prve titule u istoriji kluba (18 časova, RTS 2)

Nimalo uzbudljiva nije bila prva utakmica finala plej-ofa za odbojkašice. Devojke koje nose dres Jedinstva ekspresno su obavile posao na gostujućem terenu, pokazale sjajno timskog izdanje i napravile brejk posle veoma ubedljivo dobijena tri seta.

Šta publiku čeka u drugom duelu? Pa ako Pazovčanke pred svojim navijačima ponove izdanje sa Uba, onda će imati velike šanse da povedu 2-0 i dođu veoma blizu prve titule u istoriji kluba. Ali, naravno pitaće se za nešto i Ub.

Izabrane vesti

Utakmica je zakazana za 18 časova, a domaćin je Jedinstvo u dvorani koja za Cakovićeve odbojkašice predstavlja pravi domaći teren.

Ub je ove sezone na nekim prethodnim mečevima znao kako se dolazi do pobede protiv ekipe iz Pazove, ali je na otvaranju finalne serije ostao potpuno nem na svom terenu. Zaustavljena je Kubanka na poziciji korektora Anet Barbara Benitez, postigla je samo pet poena i to nije bilo dovoljno da se ugroze rivalke. Donekle su se borile Bojana Ćelić i Aleksandra Gligorić, ali nedostajala im je veća podrška saigračica.

Na drugoj strani bilo je Jedinstvo koje je odigralo od prvog do poslednjeg poena potpuno timski. Delovale su kao mašina, a svaka igračica je predstavljala bitan šraf - počev od dizača Marije Miljević, preko korektora Tamare Miljević, primača Isidore Kockarević i Branke Tice, srednjih blokera Minje Osmajić i Mine Dragović, pa sve do libera Milice Medved i Jovane Punišić.

Tek je 1-0 u seriji, ta prednost ne mora ništa da znači jer su preokreti česti, posebno kad je reč o ženskoj odbojci. I jedna i druga ekipa imaju iza sebe finala plej-ofa koja su rešavana u majstorici, tako da su spremne na borbu do samog kraja.

18.00: (1,42) Jedinstvo - Ub (2,65)

Ove sezone čak četiri međusobna duela završena su tek u taj-brejku - dva je dobilo Jedinstvo, a dva Ub. Preostale dva obračuna koja su trajala samo po tri seta završila su u rukama Pazovčanki.

Definitivno u ovom trenutku deluje da su Cakovićeve devojke u boljem naletu, ali na drugoj strani je ekipa sa mnogo više iskustva. Taj faktor može da odigra važnu ulogu kada su ovako važne utakmicu u pitanju. To se upravo i dogodilo kada su se sastali u finalu Kupa Srbije.

Ko će bolje preslikati na teren taktiku trenera i pokazati veću želju - mlade i poletne Pazovčanke ili zrelije i do sada uspešnije Ubljanke - videćemo večeras oko 20 časova.

FINALE SUPERLIGE ZA ODBOJKAŠICE

Subota - 15. april

Ub - Jedinstvo 0:3 (16:25, 14:25, 17:25)

Utorak - 18. april

18.00: (1,42) Jedinstvo (hen -1,5) Ub (2,65)

Petak - 21. april

18.00: Ub - Jedinstvo

***serija se igra na tri pobede - eventualna četvrta utakmica na programu 24. aprila, a peta 27. aprila


tagovi

Superliga Srbije u odbojciŽOK Jedinstvo Stara PazovaŽOK UbJovo CakovićMarijana Boričić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara