Uroš Kojadinović (©MN Press)
Uroš Kojadinović (©MN Press)

Crno-bela mlađarija ne staje, penaldžija Kojadinović slomio Leskovčane, Radović doneo pobedu Pančevcima

Vreme čitanja: 4min | sre. 09.11.22. | 21:01

Arkus Superliga: Partizan u sjajnom ambijentu na jugu Srbije pred 3.000 gledalaca pobedio Dubočicu sa 30:27. Dinamo iz Pančeva slavio u neizvesnoj završnici protiv Obilića na Banjici sa 30:29

Posle sedam kola Arkus Superlige, četiri tima su se izdvojila – neporažena Metaloplastika, Vojvodina, Dinamo iz Pančeva i Partizan koji imaju samo po jedan poraz, dok od pretendenata na plej-of, Crvena zvezda i kragujevački Radnički, kaskaju i teško će do kraja šampionata da ugroze najbolji kvartet.

Crno-bela mlađarija nastavila je pobedničku seriju. Pala je Dubočica u Leskovcu sa 30:27 u meču koji će da se pamti po sjajnom ambijentu u gradu na jugu Srbije. Puna dvorana, oko 3.000 gledalaca, južnoamerička atmosfera, navijači oba tima koji svih 60 minuta pevaju i navijaju za svoje miljenike. Definitivno je Leskovac „najrukometniji“ grad u Srbiji, jedini koji može da napuni tribine.

Izabrane vesti

Partizan je od starta utakmice zagospodario terenom, imao prednost od pet golova (10:5) već polovinom prvog poluvremena. Nisu se domaćini predavali, u nastavku su stisnuli odbranu, zaustavili su bekove crno-belih, udarnu trojku – Stefana Petrića, Nikolu Zečevića i Uroša Kojadinovića. Teško je tim Darija Krželja dolazio do gola u finišu. Milovanović je u 53. minutu smanjio na samo gol minusa – 25:26. Kada nije moglo sa spoljnih poizicija, gosti su pretili preko krila, a meč sezone imalo je levo krilo Partizana Boris Radivojević.

Četvtak, 20.30: (1,40) Tuluz (8,50) Seson (3,60)

Rukometaši Dubočice su opet prišli na gol zaostatka (26:27), ali je Kojadinović iz penala i Stefan Petrić iz kontre rešio pitanje pobednika, a mini seriju od 3:0 je upotpunio mladi Mirko Baćanović. Partizan je poveo sa 30:26, tri minuta pre kraja, a Leskovčani su se tada predali.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Uroš Kojadinović. Desni bek crno-belih upisao se 11 puta u strelce, a čak osam puta iz sedmeraca (jednom nije bio precizan). Stefan Petrić je pogodio šest puta mrežu Leskovčana, ali se levi bek gostiju ispromašivao (6/14), a šest puta je pogodio i Boris Radivojević. Kapiten Nikola Zečević je dao tri gola, dok je solidan na golu bio Andrej Trnavac sa osam odbrana. Nije bio raspoložen kao protiv Zvezde i u dvomeču s Faranima u EHF kupu, ali je u finišu kada se lomilo skinuo dva zicera domaćin rukometašima i doprineo šestoj pobedi svog tima u Superligi Srbije.

Kod Dubočice, najbolji je bio Aleksandar Milićević sa 10 golova, dok je Andrija Atanasković postigao četiri. Na golu je Stefan Arđelan imao osam intervencija, a veteran Miroslav Kocić samo dve odbrane.

Neizvesno je bilo i na Banjici, gde je Dinamo iz Pančeva pobedio Obilić sa 30:29 i vezao šesti uzastopni trjumf. Tim Nenada Kraljevskog je ceo meč vodio od dva do pet golova razlike, ali su Vitezovi uspeli da meč uvedu u neizvesnu završnici u poslednjh 10 minuta. Stizali su na gol zaostatka, ali nijednom nisu došli do izjednačenja. Kada se lomilo, čovek odluke kod Pančevaca bio je povremeni reprezentativac Srbije Danilo Radović koji je sa dva pogotka u finišu slomio otpor tima Marka Pavlovića. Ključan je bio Radovićev gol posle tajm-auta trenera Kraljevskog na 25 sekundi pre kraja za vođstvo – 30:28. Domaćin je smanjio preko Topalovića sedam sekundi pre kraja, ali nije bilo vremena, gosti su sačuvali loptu i stigli do deobe drugog mesta sa Vojvodinom i Partizanom pred subotnji veliki derbi u Šapcu protiv neporažene Metaloplastike.

Opet je sjajan na crti kod tima iz Banata bio Uroš Pavlović sa sedam golova, šest je delo Danila Radovića, a pet levog krila Marka Perovića. I ostala dvojice krila su bila odlična, bez promašaja, Miloš Kostadinović sa četiri i Stefan Sunajko sa tri pogotka. Iskusni golmanski tandem nije imao svoj dan. Nemanja Marjanović je skinuo pet lopti domaćinu, a Obrad Ivezić jednu.

Kod Obilića su najbolji su bili Miloš Topalović i Nenad Mandić sa po šest golova, dok su četiri puta mrežu Pančevaca zatresli Nemanja Gojković i Boris Jovanović. Na golu je solidan bio Filip Dražić sa osam odbrana.

---------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------

SUPERLIGA SRBIJE ZA RUKOMETAŠE – 7. KOLO

Petak

Crvena zvezda – Metaloplastika 28:30 (15:14)

Subota

Proleter Zrenjanin - Jugović 40:33 (21:17)

Topličanin – Šamot 33:25 (14:12)

Kikinda – Radnički Kragujevac 23:26 (11:10)

Utorak

Vojvodina – Rudar Kostolac 38:21 (18:10)

Sreda

Obilić – Dinamo Pančevo 29:30 (16:20)

Dubočica – Partizan 27:30 (15:18)



tagovi

RK PartizanRK Dinamo PančevoARKUS ligaRukometna superligaDubočica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara