Jovanka Radičević (©Reuters)
Jovanka Radičević (©Reuters)

Crnogorke i sa -4 idu u Tokio

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.03.21. | 11:43

Danas rasplet u kvalifikacijama rukometašica za plasman na Olimpijske igre

Pred poslednje kolo na tri kvalifikaciona turnira rukometašica za plasman na Olimpjske igre ovog leta poznate su tri selekcije koje su izborila plasman u Tokio – Švedska, Mađarska i Rusija. Odlazak na najveće sportsko takmičenje na svetu su ranije ostvarili domaćin Japan, šampion sveta iz Kumamota 2019. godine Holandija i kontinentalni prvaci Francuska, Brazil, Južna Koreja i Angola.

Srpskih rukometašica, nažalost, neće biti u Tokiju posle dva ubedljiva poraza u Đeru od Rusije i Mađarske. I posle 33 godine, naše zemlje neće biti na OI, još od Seula davne 1988. U Đeru je danas revijalni dan. Izabranice selektora Ljubomira Obradovića završavaju takmičenje utešnim duelom sa Kazahstanom (17.30), dok će Mađarice i Ruskinje da igraju za prvo mesto (20.30).

Izabrane vesti

U Grupi A, Španija na svom terenu ima zicer protiv autsajdera Argentine. I bod Furiju vodi u Tokiju gde su već Šveđanke koje su u subotu lako dobile selekciju iz Južne Amerike sa 34:21.

16.00: (2,00) Crna Gora (8,00) Rumunija (2,10)

Drama se očekuje u Podgorici danas (16.00) gde se Rumunija i Crna Gora sastaju u poslednjem meču Grupe 3. Niko nije siguran. Norveška je završila takmičenje sa dva boda i gol-razlikom 0 (52:52), pa evropske šampionke iz Danske prošle godine nisu sigurne za Tokio. Zavise od današnjeg meča u Morači. Crnogorke su napravili senzaciju, savladavši prvog dana Norvešku i sada im i poraz od četiri gola razlike donosi siguran plasman na Olimpijske igre. Norvežanke ispadaju ako Rumunke dobiju domaćina turnira sa pet pogodaka razlike, ali rezultatom 30:25 ili većim (31:26, 32:27...).

...............................................................

* Mozzart asistenti dolaze na vaš prag radi uplate depozita - svakog dana biće dostupni od 08 do 22, a brojeve telefona na koje ih možete pozvati pronađite OVDE.

..............................................................

Ako bi meč bio završen rezultatom 29:24, Rumunke bi išle u Tokio, a između Crne Gore i Norveške bi odlučivao žreb jer bi imali identičn skor od dva boda i gol-razliku 0 (52:52). Rumunke bi imale 53:53 i zbog pogotka više bi isle u Tokio.

20.30: (2,95) Mađarska (8,50) Rusija (1.55)

U selekciju Crne Gore ne žele da se bave kalkulacijama nego ovaj turnir žele da završe pobedom protiv skromnih Rumunki koje su u subotu poražene od evropskih šampionki (24:29).

"Iskreno, ne razmišljam o porazu. Pre početka turnira i sve ove euforije, naš glavni cilj je bio da se pobedi Rumunija. Znali smo i u petak da je svaki bod, svaki gol jako bitan, što vidimo i sad. Ali, ne razmišljamo o kalkulacijama i matematici. Izaći ćemo na teren da se borimo, da damo sve od sebe i pokušati da pobedimo Rumuniju. S obzirom na to i da igramo kod kuće, nema mesta da se razmišlja o bilo čemu drugom”, rekla je Majda Mehmedović za Vijesti.

KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE (Ž) – 3. KOLO

Nedelja

GRUPA 1 (LIRIJA, ŠPANIJA)

19.30: Argentina - Španija

GRUPA 2 (ĐER, MAĐARSKA)

17.30: Srbija - Kazahstan

20.30: (2,95) Mađarska (8,50) Rusija (1.55)

GRUPA 3 (PODGORICA, CRNA GORA)

16.00: (2,00) Crna Gora (8,00) Rumunija (2,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ženska rukometna reprezentacija Norveškeženska rukometna reprezentacija Srbijekvalifikacije za Olimpijske igre

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara