""
""

Crvena zvezda i Slavija vicešampioni Evrope

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.12.16. | 21:40

Srpski džudo klubovi u hali Aleksandar Nikolić postigli istorijski uspeh

Odličan dan za srpske džudo klubove. Crvena zvezda i Novosadska Slavija su vicešampioni Evrope. U finalu Evropskog klupskog prvenstva - Lige šampiona Crvena zvezda je izgubila u duelu sa ruskim Nju Strimom nakon velike i neizvesne borbe. Istu sudbinu u ženskom finalu doživela novosadska Slavija pošto je od nje bila bolja daleko iskusnija ekipa Valensije.

Izabrane vesti

Čak 18 timova u muškoj i 14 u ženskoj konkurenciji iz 12 država Starog kontineta odmerilo je snage u Beogradu na Evropskom klupskom šampionatu u džudou. Izuzetno kvalitetno takmičenje na kojem smo imali priliku da vidimo nekoliko olimpijskih, evropskih i svetskih šampiona. 

Mnogi bi rekli da su propuštene velike prilike, jer su srpski klubovi izgubili sve borbe za medalje (u mečevima za treće mesto kod muškaraca izgubili niški Kinezis i beogradska Rakovica). Ipak, dva vicešampiona Evrope nikako nije loše, već za ponos. Ima vremena i za zlato, doći će i ono na red.

Prvi čovek Džudo saveza Srbije i jedini kandidat na predstojećim izborima za predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Ivan Todorov bio je voma zadovoljan kako je proteklo takmičenje, a posebno zbog uspeha naših klubova.
„Drago mi je da smo kao srpska džudo federacija napravili ovako veliko takmičenje. Obećao sam da će naši klubovi, kao i njihovi takmičari biti prepoznati i priznati u Evropi, što se danas potvrdilo. Hteo bih da čestitam Džudo klubu Slavija iz Novog Sada koji je ušao u finale u ženskom takmičenju kao i Crvenoj zvezdi. Možemo biti ponosni na rezultate naših klubova. Pored 11 osvojenih evropskih medalja, ovu godinu možemo oceniti kao jednu od najuspešnijih u srpskom džudou. Naši klubovi su tradicionalni učesnici evropskih klupskih kupova“, izjavio je Ivan Todorov.

(FOTO: Džudo savez Srbije)


tagovi

Ivan Todorovdžudo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara