(©CEV)
(©CEV)

Crveni kartoni trenerima, žestoka borba i poraz Partizana za kraj: Liga šampiona ostala samo san

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.11.23. | 21:56

Crno-beli odbojkaši poraženi u poslednjem kolu kvalifikacionog turnira u Beogradu, pa će evropsko putovanje nastaviti u 1/16 finala CEV kupa

Poslednji put Partizan je igrao u grupnoj fazi Lige šampiona tokom sezone 2011-2012, više od decenije čeka da se na isto mesto i vrati... Suša će trajati makar još godinu dana jer se evropski put odbojkaša nastavlja u 1/16 finala CEV kupa.

Crno-beli su znali i pre početka poslednje utakmice kvalifikacionog turnira da u elitno društvo sigurno ne mogu da uđu, ali su odigrali sasvim dobar meč posle koga mogu da se pohvale da su jedini otkinuli set španskom predstavniku Las Palmasu - 1:3 (20:25, 23:25, 25:23, 19:25).

Izabrane vesti

Danas su kvalifikacije i zvanično završene - podeljene su sve karte i poznati su učesnici grupne faze najjačeg evropskog klupskog takmičenja. U Ligu šampiona odlazi Las Palmas kao prvoplasirani tim grupe V, Olimpijakos koji je zauzeo prvo mesto u grupi VI i najbolja drugoplasirana ekipa - Arkada Galati.

Želeo je trener crno-belih Bojan Janić da aktuelni šampioni Srbije odigraju poslednji meč hrabro i rasterećeno, jer baš ništa nisu mogli da izgube. Čini se da su ga igrači u velikoj meri poslušali. Pružili su dobar otpor Špancima, vodila se velika borba, iako rezultat u suštini ništa nije mogao da promeni na tabeli.

Las Palmasu je bio potreban jedan set kako bi i zvanično overio prvo mesto i kartu za elitno društvo. Mada, nije trener Serhio Migel Kamarero želeo ni u nastavku ništa da menja, igrao je sa najjačom postavom, kao da mu je potrebna pobeda. Koliko je svima bilo stalo da napuste teren kao pobednici svedoče i reakcije trenera - obojica su posle nekoliko razmenjenih rečenica prilikom promene strana posle drugog seta dobili crvene kartone.

Naravno, zna se da u odbojci to ne znači i isključenje, pa su mogli normalno da nastave da vode ekipe, samo što je na startu trećeg seta rezultat posle kaznenih poena bio 1:1.

(CEV)(CEV)

Uspeo je Partizan lepo da se nadigrava sa jačim protivnikom... Bilo je trenutaka kada su Janićevi momci baš ličili na ekipu iz prethodne sezone, koja je dominirala na domaćoj sceni. Imao je šansu da dobije drugi set - nije je iskoristio, ali zato u trećem jeste. Bili su u završnici Milija Mrdak i drugari veoma motivisani, sigurni, borili su se kao lavovi. Postava na terenu, igrači na klupi i ceo stručni štab - svi su se radovali kao da igraju za trofej. Taj jedan set je stigao kao nagrada za borbenost i požrtvovanje. Više od toga ipak nisu mogli...

Kada je bilo očigledno da Las Palmas dobija ovaj meč rezultatom 3:1, Janić je na teren poslao drugu postavu kako bi i mladi igrači osetili teren. Tek tad je radovanje za svaki poen postalo još bučnije.

Španci se kući vraćaju prezadovoljni jer ne samo da su uzeli kartu za Ligu šampiona, nego su to učinili na vrlo dominantan način. Ostvarili su tri trijumfa i pokazali da neće biti lak zalogaj ni najjačim evropskim klubovima.

Na večerašnjem meču najefikasniji u ekipi Partizana bio je Milija Mrdak sa 21 poenom. Po 12 su skupili Luka Tadić i Lazar Marinović. Na drugoj strani najbolji je bio Francisko Souza sa 20 poena.

KVALIFIKACIONI TURNIR ZA LIGU ŠAMPIONA

Grupa V

Petak

Budva - Las Palmas 0:3

Partizan - Insbruk 0:3

Subota

Las Palmas - Insbruk 3:0

Budva - Partizan 1:3

Nedelja

Insbruk - Budva 3:0

Las Palmas - Partizan 3:1

Grupa VI

Petak

Arkada Galati - Prometej 3:0

Olimpijakos - Neftohimik 3:1

Subota

Neftohimik - Arkada Galati 0:3

Prometej - Olimpijakos 1:3

Nedelja

Neftohimik - Prometej 1:3

Arkada Galati - Olimpijakos 1:3



tagovi

OK PartizanCEV Liga šampionaBojan Janić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara