Aleks Smit (©AFP)
Aleks Smit (©AFP)

Čudesni Aleks Smit se vraća na teren posle 17 operacija

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.07.20. | 16:05

Veteran se ne predaje iako je jedva ostao živ posle komplikacija i dvostrukog preloma noge. Kvoterbek je bez utakmice dve godine

Kvoterbek Vašingtona Aleks Smit prošao je kroz pakao prethodne dve godine. Čak je u jednnom trenutku pretila opasnost da mu amputiraju nogu. Posle dvostrukog preloma noge došlo je do infekcije, čak 17 puta je morao "pod nož" na operacionom stolu. Malo ko je pomislio da će moći normalno da hoda i nastavi život, ali se kvoterbek srpskog porekla nije predavao.

Lepe vesti "preko bare". Smit je dobio zeleno svetlo da se vrati na teren.

Izabrane vesti

"Svi se svi složili da je moja kost dobro srasla i da nema više problema. Sve je predugo trajalo, ali konačno sam uspeo da se oporavim. Bilo je nestvarno kada sam čuo da mogu ponovo da treniram i vratim se sportskim aktivnostima. Nisam bio siguran da li ću ikada čuti te reči“, rekao je Smit za ESPN.

Trening kamp Vašingtona trebalo bi da počne u utorak. Vašington u novu sezonu ulazi sa novim trenerom Ronom Riverom koji je dosad predvodio Karolinu Panterse. Konkurencija Smitu na poziciji organizatora napada biće mladi Dvejn Heskins, prošlosezonski ruki i Kajl Alen koji je stigao posle trejda iz Karoline.

Aleks Smit ima 36 godina. Pre Vašingtona branio je boje Kanzas Siti Čifsa i San Francisko Fortinajnersa. Bio je prvi pik na draftu 2005. godine. Sedam godina je proveo u timu iz Kalifornije, četiri u Kanzasu. Čifsi su ga 2017. godine poslali u Vašington u trejdu jer su želeli da naprave mesto za Patrika Mahomsa, trenutno najveće zvezde NFL-a, kvoterbeka koji je početkom meseca potpisao ugovor sa šampionom do 2031. godine za neverovatnih 503.000.000 dolara. To je najveći ugovor u istoriji sporta.


tagovi

Aleks SmitVašington RedskinsNFL

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara