Vladimir Cupara (©Reuters)
Vladimir Cupara (©Reuters)

Cupara spustio rampu Zagrepčanima: „Srpski“ Vesprem nadoknadio -6 i ostao gazda regiona

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.09.22. | 20:59

SEHA liga: Srpski reprezentativni golman briljirao u finišu, kada se lomilo. Odličan doprinos i Petra Nenadića i Dragana Pešmalbeka. Tim Momira Ilića odbranio titulu u Zadru – 32:30

Skupoceni mađarski tim, Vesprem, ostaje lider regiona. U veoma uzbudljivom finalu SEHA lige u Zadru, tim Momira Ilića je opravdao ulogu favorita, slavio u neizvesnoj završnici sa 32:30 i stigao do pete titule u ovom takmičenju. I prošle sezone su učesnici Lige šampiona igrali za pehar, koji je posle drama i sedmeraca završio u gradiću u blizini jezera Balaton.

Junak pobede Vesprema bio je srpski reprezentativni golman Vladimir Cupara. Kada je bilo najpotrebnije, u finišu, spustio je rampu Zagrepčanima, odbranio važne šuteve Musi i Klarici i doneo svom timu novi pehar. Mađarski tim, učesnik prošlogodišnjeg F4 Lige šampiona u Kelnu, poveo je prvi put na meču na minut i po pre kraja, kada je Rasmus Lauge pogodio za 31:30. Danac je postigao i poslednji gol na meču, i uz Cuparu bio najzaslužniji što pehar regionalnog takmičenja ne menja vlasnika.

Izabrane vesti

Cupara se zaustavio na 10 odbrana. Počeo je na golu Španac Rodrigo Korales, ali je bio indisponiran, nije zaustavio nijedan od 11 šuteva. Odlične role imali su i preostala dvojica Srba u mađarskom vicešampionu. Petar Nenadić je tri puta zatresao mrežu hrvatskog prvaka. Njegova dva gola na startu drugog poluvremena najavila su preokret u nastavku. Dragan Pešmalbek, ovogodišnje pojačnje iz Nanta, dva puta je pogodio, i to u finišu, kada se igralo gol za gol.

Hrvatski tim ima za čim da žali, vodio je 58 i po minuta, imao i +6 (19:13) posle 30 minuta, ali u nastavku kvalitet i duga kluba donelo je prevagu za tim Momira Ilića koji vodi velikana i drugu sezonu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je levoruki Egipćanin Omar Jahija sa sedam pogodaka, dok su po pet postigli Rasmus Lauge, Hrvat Manuel Štrlek i Francuz Kentin Mae. Čeiri gola delo je letošnjeg pojačanja iz Meškov Bresta Mikite Vailupaua.

Najefikasniji igrač meča bio je hrvatski veteran Ivan Čupić. Iskusno desno krilo je postiglo osam golova, od toga pet sa linije sedam metara. Zvonimir Srna se zaustavio na šest, a Timur Dibirov i Luka Lovre Klarica na četiri pogotka. Odličan na golu bio je Aljaž Panjtar sa 12 odbrana. Mladi Vranjanac, najbolji junior Evrope, Stefan Dodić, nije se upisao u listu strelaca, imao je tri asistencije, dok Milana Milića nije bilo u timu Ivice Obrvana.

Vesprem se petom krunom SEHA lige, trećom uzastopnom, izjednačio sa Vardarom, dok je Zagreb samo jednom u šest finala uspeo da slavi.

U meču za treće mesto, debitant na završnim turnirima regionalnog takmičenja, Eurofarm Pelister iz Bitolja je pobedio Nekse iz Našica sa 27:23. Makedonski tim je do pobede predvodio Osama Hosni sa šest golova. Mirko Radović je postigao pet, a Žarko Peševski četiri pogotka. Odličan na golu je bio Slovenac Urban Lesjak sa 12 odrbana. Kod hrvatskog vicešampiona po četiri puta su mrežu Pelistera zatresli Luka Maslovac i Marin Jelinić.

Inače, i dalje se ne zna šta će biti sa SEHA ligom naredne sezone. Novi predsednik takmičenja je postao bivši čelni čovek Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković. Poznato je da će osam ekipa iz Rusije i Belorusije da igraju između sebe u Istočnoj konferenciji takmičenja pod pokroviteljstvom ruskog naftnog džina Gazproma.

----------------

Jučerašnji dobitnik puta za Katar na meč Brazil - Srbija pogodio je kvotu 226,03.

Možeš li ti da budeš današnji pobednik?

----------------


tagovi

SEHA ligaSEHAVespremRK ZagrebVladimir CuparaMomir IlićDragan PešmalbekPetar Nenadić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara