Odbojkašice Fenerbahčea (CEV)
Odbojkašice Fenerbahčea (CEV)

Da li će doći do sudara sadašnjeg i bivšeg selektora Srbije?

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.03.22. | 09:59

Obračun odbojkašica Fenerbahčea i Vakifbanka zakazan za 18 časova u Istanbulu, pobednik dvomeča ide u superfinale Lige šampiona na megdan Koneljanu koji vodi Danijele Santareli

Zna se od ranije da će evropsku titulu braniti italijanski Koneljano. Poznato je od juče da će se superfinale igrati u dvorani Stožice u Ljubljani. Samo se još ne zna ko će izaći na megdan Santarelijevoj ekipi. U igri su dva tima - Vakifbank ili Fenerbahče. Prvi meč turskog polufinala zakazan je za danas u 18 časova, naredne nedelje je na programu revanš.

Postoji mogućnost da u velikom finalu na crtu izađu sadašnji i bivši selektori Srbije. Da bi se to desilo Fener koji vodi Zoran Terzić bi trebalo da izbaci ekipu koja je vicešampion Evrope i aktuelni svetski klupski šampion. Veoma težak posao čeka srpsku reprezentativku Minu Popović i saigračice, ali jasno je da svaki tim koji je dogurao do ove faze takmičenja ima čemu da se nada.

Izabrane vesti

Tri puta su ove sezone odmeravali snage Vakif i Fener. Početkom oktobra u trećem kolu prvenstva Turske pobeda je pripala Fenerbahčeu - 3:1, i to na gostujućem terenu. Naredna dva obračuna dobio je tim Đovanija Gvidetija - prvo na Svetskom klupskom šampionatu u decembru - 3:0, pa onda i u drugom krugu domaćeg prvenstva - 3:1. Današnji susret biće četvrta međusobna bitka tokom ove takmičarske godine.

Vakifbank (CEV)Vakifbank (CEV)

Grupnu fazu Lige šampiona oba istanbulska kluba su prošla bez greške sa skorom 6-0. Vakif je izgubio samo dva seta, a Fener jedan više. Gvidetijev tim je po dva puta pobedio Moncu, Miluz i Salo. Terzićeva četa je upisala trijumfe protiv Dinama iz Kazanja, Beziersa i Marice Plovdiv.

Prolaz u četvrtfinale su obezbedili sa prve pozicije. Posle toga se namestilo da Fenerbahče preskoči četvrtfinale, jer je trebalo da se sastane sa ruskom Lokomotivom, koja je zbog dešavanja u Ukrajini suspendovana iz takmičenja. Današnji meč će biti prvi za njih u plej-of fazi.

Vakifbank je u četvrtfinalu igrao protiv poljskog Rešova. Ekipa u kojoj je kapiten srpska odbojkašica Jelena Blagojević im je nanela u prvom okršaju poraz, a onda su u revanšu Izabel Hak i drugarice opravdale ulogu favorita, postavile stvari na svoje mesto i obezbedile prolazak u polufinale.

POLUFINALE LIGE ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE

18.00: Vakifbank - Fenerbahče

***pobednik dvomeča igra sa Koneljanom koji je već u superfinalu


tagovi

OdbojkaCEV Liga šampionaŽOK FenerbahčeZoran TerzićMina Popović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara