©Reuters
©Reuters

Danski obračun pripao Olborgu, ali je Gudme i dalje favorit za plasman u četvrtfinale

Vreme čitanja: 1min | čet. 23.03.23. | 21:24

Domaćin u finišu prvog poluvremena imao pet golova prednosti, ali su se gosti izborili za prihvatljiviji zaostatkak - 30:28

Danski obračun u baražu za plasman u četvrtfinale Lige šampiona pripao je Olborgu, koji je na svom terenu savladao Gudme i stekao prednost pred revanš koji je na programu za sedam dana - 30:28 (16:12).

I pored poraza, gosti su i dalje favoriti za prolazak u narednu fazu takmičenja protiv silno oslabljenog Olborga. Ima i te kako dostižan zaostatak, ali će morati da potvrdi kvalitet narednog četvrtka.

Izabrane vesti

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Grandal Munk sa šest postignutih poena, dok su Sebastijan Barthold i Kristijan Bjernsen postigli po pet. Kod Gudmea je Emil Varnsdorg Madsen postigao devet, a Simon Pitlik postigao osam golova.

Olborg ima razloga da žali za boljim rezultatom, jer je tokom najvećeg toka utamice bio bolji protivnik na terenu, konstantno bio u vođstvu, a u finišu prvog poluvremena imao i velikih pet golova prednosti (16:11).

Ipak, u drugom poluvremenu igrači Gudmea su uhvatili priključak i u završnici meča uspeli da se izbore za znatno prihvatljiviji zaostatak pred drugi meč.

Podsetimo, bolji iz duela danskih timova u borbi za zavšni turnir Lige šampiona u Kelnu igraće sa strašnom Barselonom, dvostrukim uzastopnim šampionom Evrope, koji će objektivno biti izraziti favorit za plasman na novi F4.

LIGA ŠAMPIONA – BARAŽ ZA ČETVRTFINALE (PRVE UTAKMICE)

Sreda

Dinamo Bukurešt - Kil 28:41 (11:19)

Seged - Vesprem 23:36 (7:20)

Visla Plock - Nant 32:32 (14:18)

Čertvrtak

Olborg - GOG Gudme 30:28 (16:12)



tagovi

RK OlborgGudmeEHF Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara