Strahinja Rašović (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
Strahinja Rašović (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Defanzivna klinika Novog Beograda: Prvo poluvreme bez primljenog gola, Budva postigla samo jedan

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.11.21. | 21:40

Rival zatresao mrežu Žoaa Pedra Koimbre tek na dva minuta do kraja trećeg kvartala - 14:1

Koliko je Novi Beograd bio dominantan u bazenu najbolje oslikava podatak da nije primio niti jedan gol za poluvreme. Defanzivna klinika sastava Vladimira Vujasinovića protiv Budve i mat u prvoj četvrtini - 14:1 (3:0, 3:0, 4:1, 4:0). 

Insistirao je Vladimir Vujasinović da njegov tim mora da popravi igru u fazi odbrane, da je neophodno da svodi rivale u kontinuitetu na jednocifren broj golova, jer šut u onim najvećim utakmicama ume da za kaže. A ekipe koje se oslanjaju na šut po nekom nepisanom pravilu ne prolaze dobro i često se slamaju u odlučujućim bitkama. 

Izabrane vesti

Zasniva se sprska škola vaterpola na granitnoj odbrani, želja stratega Novog Beograda je da ono što sa Dejanom Savićem čini na reprezentativnom planu implementira i na klupskom. Da Novi Beograd iz odbrane crpi dobru igru u napadu, da agresivnošću uguši napad rivala i šanse mu svede na minimum. Budva je bila samo pokazna vežba... 

Dušan Mandić (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)Dušan Mandić (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Ni izbliza Budva po kvalitetu nije blizu Novom Beogradu, ali kada ne postignete gol za poluvreme, onda je jasno da nemate šta da tražite i da se pre vremena okrećete idućoj utakmici. Inferiorni su bili vaterpolisti Budve u bazenu, Novi Beograd nije forsirao... Napunio je organizator turnira rivala ličnim greškama i odsekao mu unutrašnju igru. Već posle prve četvrtine mogao je da uspori ritam i lagano privede meč kraju. Verovatno i najlakši meč na turniru za sastav Vladimira Vujasinovića.

Ređali su se golovi Angelosa Vlahopulosa, Strahinje Rašovića, Dušana Mandića i ostalih zvezda Novog Beograda. Čekao se prvenac Budve - došao je tek dva minuta pre kraja trećeg kvartala. Maksimilijan Zardan skinuo je ogromno breme s pleća njega i saigrača. Nimalo ugodno nije bilo vaterpolistima Budve do tog trenutka. 

I to je bilo sve što su Budvani u radili. Vratili su se u poslednjoj deonici na staro. Više mrežu gola koji je branio Žoao Pedro koimbra nisu zatresli. U redovima Novog Beograda čak pet igrača postiglo je po dva gola - Strahinja Rašović, Angelos Vlahopulos, Draško Gogov, Viktor Rašović i Nika Šušiašvili.

PRVI TURNIR REGIONALNE LIGE 2021/2022

GRAD - BEOGRAD (bazen 11. april) 

Petak 

Mladost Zagreb - Partizan 10:14

Jadran Herceg Novi - Jug Dubrovnik 13:15

Budva - Novi Beograd 1:14

GRAD - SPLIT (bazen Poljud) 

Petak 

Primorac Kotor - Mornar Split 12:12

Solaris - Jadran Split 7:16

Mornar Split - Solaris 8:9

Crvena zvezda - Primorac 14:8

Jadran Split - Radnički Kragujevac 14:14


tagovi

VK Novi BeogradVK BudvaVK RadničkiVK Jadran SplitRegionalna vaterpolo liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara