Dejan Savić (©Reuters)
Dejan Savić (©Reuters)

Dejan Savić nezadovoljan igrom: Tromi i mlohavi, ovoliko golova nismo primili još od Olimpijskih igara

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.06.22. | 21:28

“Bilo je izuzetno loših momenata, imamo vremena za popravke i u narednom periodu ćemo raditi na tempiranju forme”

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Segedina)

Pobeda na startu Svetskog prvenstva sa “novim” timom, dobijen derbi i otškrinuta vrata četvfrtfinala. Mnogi bi bili i te kako srećni i zadovoljni - ne i Dejan Savić

Izabrane vesti

Perfekcionista je selektor Srbije, želi da izgleda sve cakum pakum, a osim trijumfa protiv Amerike malo šta bilo je za pamćenje. Borili su se Delfini više sami sa sobom, nego sa rivalom i izborili su se, a Dejan Savić naređao je mane. Tromi, mlohavi, neubedljivi. Ali, vremena za korekcije ima. 

Slede utakmice sa Australijom i Kazahstanom za potvrdu prvog mesta, a između njih - dril. Teže će reprezentativcima pasti treninzi od utakmica, jer za odsutnost u duelu sa Amerikom biće adekvatno nagrađeni. 

“Imali smo velike oscilacije u prve dve četvrtine. Bili smo izuzetno tromi, mlohavi, primili smo mnogo golova iz igre. Od Olimpijskih igara nismo primili 13 golova, još od Španije i Hrvatske. Ostvarili smo pobedu, a sada sledi pripremni period za četvrtfinale, to je taj deo koga smo rekli da se plašimo. Videćemo na koji način ćemo kroz tih nedelju dana napraviti formuza četvrtfinale”, rekao je Dejan Savić i osvrnuo se na rezultat u grupi iz koje će se, sva je prilika, drugoplasirani u četvrtfinalu ukrstiti sa Srbijom: 

“Grčka i Hrvatska su igrali 8:8, oni će, verovatno, da jure gol-razliku. Zavisi za koga. Moramo da se okrenemo nama. Bilo je izuzetno loših momenata, imamo vremena za popravke i u narednom periodu ćemo raditi na tempiranju forme”. 

Bilo je i dobrih intervala u igri Delfina, ali Dejan Savić ih ne pominje. Usredsređen je samo na nedostatke, kako bi ih ispravio. Razloga za zadovoljstvo nema, uprkos trijumfu u derbiju.

“Nikada nisam zadovoljan”, kratak je bio selektor Srbije. 

Dejan Udovičić, nekadašnji selektor Delfina, poput njegovog naslednika očekivao je više od svojih izabranika. 

“Čestitam Srbiji, mislim da ni Savić ni ja nismo zadovoljni odbranama, ali prva je utakmica na turniru. Nemam mnogo šta da kažem. Bili su bolji za ta dva - tri gola, mi smo promašivali, a oni su davali. Sve u svemu, ništa novo što nismo očekivali i sa naše i sa njihove strane. Zaluženo su pobedili, a mi se okrećemo narednoj utakmici”, zaključio je Dejan Udovičić.


tagovi

vaterpolo reprezentacija SrbijeDejan SavićVaterpolo reprezentacija Sjedinjenih Američkih DržavaDejan UdovičićSvetsko prvenstvo u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara