Nemanja Vico (©MN Press)
Nemanja Vico (©MN Press)

Deo kredita potrošen, pritisak porastao: Radnički bez prava na grešku

Vreme čitanja: 3min | uto. 29.11.22. | 08:34

Kragujevčani dočekuju nemačkog šampiona - Hanover, direktnog konkurenta za plasman na završni turnir Lige šampiona

Dobio je Radnički na povratku u Ligu šampiona pre godinu dana “grupu smrti”, tek da se podseti kako je igrati u društvu najboljih, ponovo ugostiti najbolje evropske klubove i koliko je teško doći do završnog turnira. Nije uspeo da istisne nekog favorita, ali jeste pomrsio konce Olimpijakosu i jednog od pretendenata na tron izbacio iz igre. Žreb je Kragujevčanima pred jubilarno 60. izdanje Lige šampiona bio naklonjen, ali vicešampion je umesto da tu činjenicu iskoristi, stvorio sebi dodatni pritisak.

Dva domaćinstva na startu elitnog takmičenja - za poželeti. Grupa - prolazna. Ali, Radnički je propustio da dokrajči Vuljagmeni, četiri gola prednosti nisu mu bila dovoljna da trijumfuje na premijeri. Uzeo je samo bod, zagorčao život i više prava na grešku nema kao domaćin. Jedan direktan konkurent se počastio u Kragujevcu, učini li to i Hanover (20.30), moraće Radnički da se vadi na gostovanjima.

Izabrane vesti

Radnički je daleko od utakmica “pukovnik il’ pokojnik”, u opticaju je i više nego dovoljno bodova, međutim, prethodnih godina iznenađenja su bila retkost. Uglavnom su favoriti izlazili iz grupe, a Radničkom bi na papiru konkurencija za prolaz trebalo da budu Vuljagmeni, splitski Jadran i nemački šampion. Splićani su trijumfovali protiv Hanovera, Vuljagmeni osvojio veliki bod u Kragujevcu, pa je timu Uroša Stevanovića preko potrebna pobeda. 

Kragujevački klub je pokazao reakciju posle remija sa grčkim vicešampionom, odnosno Crvenom zvezdom u Superligi Srbije, nanizao je tri pobede u Jadranskoj ligi, i nalazi se u dobroj poziciji pred nastavak takmičenja. Biće u prilici da završni turnir dovede u Kragujevac, a na Banjici je za vikend slavio protiv dubrovačkog Juga, Primorca i Jadrana iz Herceg Novog, i tako napravio dobru uvertiru za, do sada, najbitniji meč u sezoni. 

“Ovo je jako važna utakmica za nas. Posle izgubljena dva boda u prvom kolu protiv Vuljagmenija više nemamo prava na kiks. Imali smo jako dobar uvod u Jadranskoj ligi, gde smo iz utakmice u utakmicu igrali sve bolje i nadam se da ćemo taj kontinuitet nastaviti i protiv Hanovera. Umor ne sme da postoji, moramo da damo maksimum da bi pobedili i nastavili putanjom kojom smo sada krenuli”, rekao je Uroš Stevanović

(1,20) Radnički (9,00) Hanover (6,75)

Šampion Nemačke je minule sezone na završni turnir Lige šampiona ušao na “mala vrata”, dosegao je limit i poprilično izmenio sastav. No, ostao je veran ideji, i dalje je ekipa koja u svojim redovima ima veliki broj igrača sa prostora Balkana. Dominiraju hrvatski vaterpolisti, a prva zvezda je Andrija Bašić. Šibenski bombarder je letos bio deo hrvatske reprezentacije, osvajača zlata na Evropskom prvenstvu u Splitu, kao i četvrtog mesta na Svetskom prvenstvu, i bio je izuzetno bitna karika u lancu Ivice Tucka

Hanover je pojačao Hrvoje Benić, stigao je iz dubrovačkog Juga i tokom leta je zalečio povredu koja ga je sprečila da učestvuje na prethodnom finalnom turniru elitnog takmičenja, a najveći teret u nemačkom timu duži niz godina nose Marko Macan i Aleksandar Radović. Tu su i Luka Lozina i Ante Ćorušić, kao i mnoštvo nemačkih reprezentativaca. Ali, u Kragujevcu je favorit - Radnički. 

“Turnir Jadranske lige nam je pomogao da podignemo formu i samopouzdanje pred jako važan meč sa Hanoverom. Nemamo prava na grešku i moramo da pobedimo kako bismo zadržali šanse za fajnal-ejt. Hanover je iskusna ekipa koja zaslužuje respekt, ali mislim da smo na našem bazenu mi favoriti i da treba da diktiramo tempo”, zaključio je Lazar Dobožanov

LIGA ŠAMPIONA - 2. KOLO: 

GRUPA A

Utorak

13.44: (1.95) Dinamo Tbilisi (hen 8,5) Olimpijakos (1.75)

18.00: (6,75) Vuljagmeni (9,00) Barseloneta (1,20)

19.00: (9,00) Jadran Split (13,0) Pro Reko (1,10)

20.30: (1,20) Radnički (9,00) Hanover (6,75)


GRUPA B 

Sreda

19.00: Jug - Marselj

19.00: Sabadelj - Špandau

19.45: Novi Beograd - OSC Budimpešta

20.30: Breša - Ferencvaroš

***kvote su podložne promenama



tagovi

VK RadničkiVK HanoverLiga šampiona u vaterpoluUroš StevanovićLazar Dobožanov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara