Alvaro Granados (©MN Press)
Alvaro Granados (©MN Press)

Derbi vredan prvog mesta i domaćinstva do finala: Novi Beograd traži pukotinu u kragujevačkim zidinama

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.02.23. | 11:31

Novi Beograd bez Nikole Jakšića udara na Radnički (19.30)

Radnički je prvi zadao udarac šampionu, uzeo mu je meru na „11. aprilu“ i nagovestio da bi sezona mogla da bude još uzbudljivija od prošlogodišnje. Skinuo je prokletstvo, osvojio Beograd, a onda je usledio silovit odgovor novobeogradskog kluba. Deklasirao je Kragujevčane u Jadranskoj ligi, zatvorio im prolaz do prve pozicije i zatim dobio bitku van bazena.

Pred završni turnir Kupa Srbije odjeknula je bomba, Marko Radulović se dogovorio sa Novim Beogradom, a Radnički ga je oslobodio obaveza. Isto je učinio i sa Nemanjom Vicom. Doduše, na neodređeno, saradnja nije prekinuta, a u derbiju vrednog prvog mesta u Superligi Srbije svetla će biti uperena ka Nikoli Lukiću, koji je ugovorio lične uslove sa viceprvakom Evrope.

Izabrane vesti

Novi Beograd će tražiti pukotinu u oslabljenim i uzdrmanim kragujevačkim zidinama, ukoliko je pronađe – preuzeće lidersku poziciju u prvenstvu. I gotovo izvesno je „zaključati“ do kraja, što bi mu donelo domaćinstvo do finala. Isto važi i za Radnički, ali obe ekipe su se nedavno opekle u Kupu Srbije. Crvena zvezda odnela je trofej, približila se u šampionatu, pa bitka za pol-poziciju, ipak, neće definitivno biti rešena u Kragujevcu.

Bod prednosti ima Radnički u odnosu na Novi Beograd, igraće mu i remi za ostanak na vrhu.

Igramo praktično za prvo mesto u ligaškom delu. Iako ima još dosta da se igra, ova utakmica je veoma značajna, jer bi mogla da odluči ko će na kraju biti prvi. Prednost domaćeg bazena u nokaut fazi je veliki ulog i daćemo sve od sebe da dođemo do trijumfa”, rekao je kapiten kragujevačkog kluba Filip Janković i istakao da su, uprkos svemu što se oko ekipe izdešavalo u prethodnom periodu, atmosfera i igra bolji:

Raduje što smo počeli da igramo više timski, nekako smo se malo ekipno podigli. Ima tu još dosta prostora za napredak, ali ohrabruju te dve i po četvrtine u Pireju, gde smo posle nekog dužeg perioda videli koliko možemo. To nam je ulilo dozu optimizma pred naredne okršaje”.

Radnički rupe nastale odlaskom Marka Radulovića i Vicovim privremenim boravkom van tima popunio igračima iz svoje škole, u koju poprilično ulaže. Izvešće Uroš Stevanović najbolje što ima, Miloš Ćuk će biti dirigent u napadu – više gleda ka golu rivala u poslednje vreme – a u Kragujevcu velika očekivanja imaju i od Alekse Ukropine, crnogorskog bombardera koji je odlučio pobednika u prvom derbiju, i Nikole Lukića.

Aleksa Ukropina i Strahinja Rašović (©MN Press)Aleksa Ukropina i Strahinja Rašović (©MN Press)

Za Živka Gocića je dobra vest što se u stroj vratio Radomir Drašović. Novi Beograd je protiv Sabadelja u Španiji igrao bez dva centralna beka, Dušan Mandić poneo je epitet junaka, a u derbiju će strategu srpskog šampiona biti lakše da postavi igru. Sa Drašovićem će dobiti na kreaciji i siguran šut sa centralne pozicije, bio je među najproduktivnijima u tekućoj sezoni, ali i dalje ne može da se osloni na Nikolu Jakšića.

To je veliki derbi. Utakmica će biti veoma teška, ali verujem da će biti dobar meč. Očekujem veliku, pravu mušku borbu sa obe strane i očekujem da od moje ekipe veliku žalju da se prući maksimum. Ukoliko tako bude, mislim da možemo da se nadamo povoljnom rezultatu iako igramo protiv veoma respektabilne ekipe koja godina unazad pokazuje dobre rezultate. Pokušaćemo da naše adute stavimo u prvi plan i iskoristimo njihove greške“, poručio je Živko Gocić.

Iako je ulog veliki, a Radnički se pokazao kao najveći rival Novog Beograda u prethodne dve sezone, Strahinja Rašović ne ostavlja prostor za neuspeh u Kragujevcu. Ubeđen je srpski reprezentativac da će se stanje na tabeli promeniti posle drugog kola u šampionskoj stazi.

Ovo će biti direktna borba za prvo mesto pred završnicu prvenstva. Prvi meč smo izgubili kod kuće i sada idemo u Kragujevac da pobedimo. To se ne dovodi u pitanje, niti sumnjam u moju ekipu. Verujem da ćemo imati dobar pristup, ostaje samo da uradimo ono što se od nas bude tražilo. Čvrsto verujem u pobedu. Radnički je odlična ekipa, veoma resprektabilna, predstoji nam nimalo lak duel, ali uvek sam optimista“, zaključio je Strahinja Rašović.

SUPER LIGA (1-6), 7. KOLO:

Petak:

Valis – Crvena zvezda 7:14

Subota:

19.00: Šabac – Partizan

19.30: Radnički – Novi Beograd


tagovi

Superliga Srbije u vaterpoluVK Novi BeogradVK RadničkiŽivko GocićUroš StevanovićStrahinja RašovićFilip JankovićNikola LukićRadomir Drašović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara