Marija Čolić (©RFEBM)
Marija Čolić (©RFEBM)

Dobar otpor Španiji, Marija Čolić odlična na golu

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.11.23. | 23:00

Ženska rukometna reprezentacija Srbije završila turnir porazom od domaćina - 18:24

Uprkos porazu seniorki poslednjeg dana međunarodnog turnira u Španiji od domaće selekcije, Srpkinje su pokazale karakter načinom igre od prvog minuta posle ubedljivog poraza od Japana dan ranije.

Najbolje srpske seniorke izgubile su rezultatom 24:18 (14:7). Španija u prvih sedam minuta imala dosuđenih čak pet penala. Samo u tim šutevima stvorila se razlika sa poluvremena. Sa druge strane, Srbija je na pauzu otišla fizički izmučena zbog agresivne odbrane preko dozvoljenog što španski sudijski par nije sankcionisao. Utakmicu je počela ista postava kao i prethodnog dana: Čolić, Radosavljević, Lovrić, Janjušević, Lazić, Jovović i Bojičić.

Izabrane vesti

Međutim, posle ranog isključenja Janjušević koja je golgeterski otvorila utakmicu za devojke u belim dresovima, ubrzo je zaigrala Laništanin koja se odmah upisala u strelce po ulasku. Pri rezultatu 4:4 radovala je činjenica da je Srbija sva četiri gola postigla iz igre, dok je za Španiju polovina postignutih golova u tom trenutku bila sa penala.

Negtivan trend tehničkih grešaka i promašenih prilika u napadu je nastavljen, ali je odbrana bila zadovoljavajuća uz Čolić koja je u par navrata skidala i čiste zicere Španiji.

S obzirom da je Japan odneo titulu pobednika ovog prijateljskog i pripremnog turnira, deluje da su domaćini uradili sve što je u njihovoj moći da ne završe i na trećem mestu. Ono što je ohrabrujuće jeste način na koji su devojke danas izašle na ”vruć” teren u Santanderu.

U drugom delu igre Uroš Bregar promenio je početnog pivota te je u nastavku zaigrala Milojević. Imala je priliku Srbija odmah da smanji razliku, ali je posle pogotka Jovović, Lazić bila neprecizna.

Međutim, Čolić je i u nastavku bila na visini zadatka, što je pratila odbrana. Promena na crti donela je prvi dosuđeni sedmerac Srbiji koji je kapiten Radosavljević iskoristila. Do kraja utakmice, smanjivala je Srbija razliku uz vetar u leđa koji je davala iskusna golmanka, ali je Španija na krilima domaće publike odnela pobedu.

Treba istaći činjenicu da kada se pogleda odnos snaga, drugo poluvreme Srbija je bila bolja za gol razlike što mnogo govori o karakteru ovih devojaka.

Ukupan skor od jedne pobede i dva poraza nije zadovoljavajući, ali je prilika da se ekipa uigrava i greške analiziraju pred put na Svetsko prvenstvo u Dansku iskorišćena. Srpkinje ostaju u Santanderu do puta na Herning gde će trenirati uz odeđenu rokadu u rosteru. Posle juniorskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, ekipi se priključuju Tamara Mandić i Dunja Radević, dok se iz Španije vraća mlada Tijana Simić, koja je na ovom turniru debitovala za seniorsku reprezentaciju.

Velika čast je zaigrati za seniorski tim. Jako mi je drago što sam imala priliku da budem ovde sa ekipom, a potom i da zaigram u ovim utakmicama. Oscilacija u dve utakmice u našoj igri nije me opteretila, ali ne mislim da smo u utakmicu sa Japanom ušle kako je trebalo. Nismo ispoštovale taktičku zamisao trenera, bile smo jako dekoncentrisane. Međutim, danas smo u duelu sa Španijom pokazale da umemo da stisnemo redove posle teškog dana", rekla je Simićeva.



tagovi

Marija ČolićUroš BregarŽenska rukometna reprezentacija Španiježenska rukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara