Džoš Alen i Patrik Mahoms (©AFP)
Džoš Alen i Patrik Mahoms (©AFP)

Dobija li Amerika novog vladara?

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.01.24. | 22:01

NFL, plej-of: Bafalo na zaleđenom terenu noćas (00.30) čeka branioca trofeja Vinsa Lombardija, Kanzas Siti Čifse. Obračun sjajnih kvoterbekova Džoša Alena i Patrika Mahomsa

Ko će na megdan Baltimoru naredne nedelje u finalu AFC-a - Bafalo ili Kanzas? Bilsi su godinama bili luzeri kada je u pitanju doigravanje i u upravo su Čifsi bili ti koji su izbacivali Džoša Alena i drugove iz borbe za Lombardijev trofej.

Pre dve sezone Patriku Mahomsu su bila potrebna dva dodavanja za 12 sekundi ka Trevisu Kelsiju da stigne do produžetka na Erouhedu, a onda u prvom napadu i dodatnih 10 minuta dođe do tačdauna i bitke za titulu.

Izabrane vesti

Poslednja dva meča ovih timova je slavio Bafalo. Ove sezone Bilsi su u tvrdom meču u Kanzasu dobili šampiona sa 20:17. Od tada je Bafalo u dobroj seriji, uspeo je da dođu do drugog mesta u ligaškom delu sezone u AFC-u, pa sada ima prednost domaćeg terena.

00.30: (1,70) Bafalo Bils (13,0) Kanzas Siti Čifs (2,40)

Temperatura će biti ispod nule, predviđa se -10 stepeni, ali to neće biti otežavajuća okolnost za goste, jer je ie četa Endija Rida navikla da igra u snežnim uslovim na zaleđenom terenu. Bafalo dolazi iz države Njujork, u blizini su Nijagarini vodopadi, pa je jasno da će biti leda u ovom gradu i na stadionu Hajmark.

Bils mafija čeka željno na Lombardijev trofej i nema sumnje da će paklena atmosfera da dočeka Patrika Mahomsa i drugove. Oba tima su lako preskočila "vajld kard” vikend. Kanzas je rutinski dobio Majami Dolfinse na Erouhedu, dok je Bafalo slavio sa pola gasa protiv Pitsburg Stilersa.

Biće ovo obračun dvojice verovatno najboljih kvoterbekova današnjice, Džoša Alena i Patrika Mahomsa. Oba tima su se mučila u ligaškom delu sezone, s tim da su Bilsi proigrali u drugom delu šampionata. Mahomsove brojke u ovom šampionatu nisu impozantne, kao što smo navikli od lucidog asa. Imao je najveći broj izgubljenih lopti u karijeri, nisu ga slušali ni risiveri, pre svega Kaderijus Toni i Markiz Valdes Skentling, a ni Trevis Kelsi nije u formi u poređenju sa prethodnih pet-šest sezona. Ima opravdanje jer mu je devojka muzička zvezda Tejlor Svift i ne silazi sa naslovnih strana američkih medija.

Očekuje se da napadi proigraju i pored lošeg terena i teških vremenskih uslova. Po bar 35+ pokušaja imaće obojica kvoterbekova.

Oba tima ne mogu da računaju na najjače sastave. Domaćin će igrati bez drugog risivera Gejba Dejvisa. Ostaje Alenu najjača meta u napadu iskusni Stefon Digs. Van stroja su i defanzivci Bejlon Spekter, Kristijan Benford i Tejlor Rap.

Čifsi dolaze u zaleđeni Bafalo bez risivera Kederijusa Tonija, a nema ni Vanjea Morisa i Derika Nadija. Oba tima će pokušati da vrše pritisak na kvoterbekova, s tim da je Alen bolji u probijanjima i sigurno će to da koristi, pogotovo u situacijama kada je potrebno da se uzme jard, dva.... Mahomsa će pokušati da “nervira” iskusni pes rašer, veteran Von Miler. Mala prednost je na strani Bilsa, samo zbog domaćeg terena, ali nas čeku verovatno najneizvesniji meč druge runde plej-ofa u omiljenom sportu Jenkija.

NFL, PLEJ-OF – POLUFINALA KONFERENCIJA (JEDAN MEČ)

AFC

Subota

Baltimor Rejvens - Hjuston Teksans 34:10 (3:3, 7:7, 7:0, 17:0)

Ponedeljak

00.30: (1,70) Bafalo Bils (13,0) Kanzas Siti Čifs (2,40)

***kvote su podložne promenama

NFC

Nedelja

San Francisko Fortinajners - Grin Bej Pekers 24:21 (0:3, 7:3, 7:15, 10:0)

Detroit Lajons - Tampa Bej Bakanirs u toku



tagovi

NFL ligaNFLamerički fudbalKanzas Siti ČifsBafalo Bils

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara