Štefan Kraft i Slovenci (©Reuters)
Štefan Kraft i Slovenci (©Reuters)

Dominacija Slovenaca i novo zlato! Austrijanci potučeni timski, Kraft ih bar malo usrećio

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.01.24. | 17:20

Velinger opet tragičar, kao i na Četiri skakaonice

Ponovo su Slovenci bez premca u skijaškim letovima, ponovo je zlato u njihovim rukama. U individualnom takmičenju Timiju Zajcu je izmakla glavna premija, ali ne i u timskom. Zajedno sa Lovrom Kosom, Peterom i Domenom Prevcom, potukao je Austrijance na njihovom terenu - u Kulmu!

Vetar je tokom vikenda pravio probleme organizatorima, nije sve teklo po planu i onako kako su se nadali. Ali, ne mogu domaćini baš da budu nezadovoljni u potpunosti, jer za razliku od Novogodišnje turneje sadaimaju pobednika. Štefan Kraft ih je bar malo usrećio. Odleteo je do zlata u pojedinačnoj konkurenciji, potisnuo u treći plan Timija Zajca, najboljeg posle prvog dana, i preleteo Andreasa Velingera.

Izabrane vesti

Štefan Kraft je za nijansu bio bolji od Nemca, sitnice su presudile da dođe do najsjajnijeg odličja. U zbiru je sakupio 647,4 poena, što je tek za 2,2 više od drugoplasiranog Andreasa Velingera. Skliznuo je na treće mesto Timi Zajc, kasnio je u idndividualnom takmičenju za pobednikom 4,7 bodova, no na kraju vikenda on se našao na najvišem stepeniku podijuma.

Izvanredno su skakali Slovenci, nisu imali velike ‘ispade’. Nadoknadili su zaostatak posle prve serije, prednost koju je Mihael Hajbek napravio za domaćin nestala je posle letova braće Prevc - Petera i Domena. Nije uspeo veleobrt da napravi ni Štefan Kraft, koji je u poslednjoj seriji bio daleko bolji od Timija Zajca. Kada je podvučena crta, Slovenci su imali čak 26,5 poena više od Austrijanaca. 

Slovenija na Svetskom prvenstvu u ski letovima sakupila 1.615,4 poena, a trećeplasirani Nemci su bili u minusu 65,5! Sledili su ih Norvežani, Japanci, Švajcarci i Finci. Debelo su podbacili Poljaci od koji su lošiji u Kulmu bili samo Amerikanci.

Što se tiče pojedinačnog takmičenja, Johan Andre Forfang bio je prvi van pobedničkog postolja. Lovro Kos zauzeo je peto mesto, a među najboljih deset bili su i Pjotr Žila, Niko Kitosaho, Mihael Hajbek, pobednik Četiri skakaonice - Rjoju Kobajaši, kao i Štefan Laje.



tagovi

zimski sportoviski skokoviSvetski kup u ski skokovimaSvetsko prvenstvo u ski skokovimaŠtefan KraftAndreas VelingerTimi ZajcPeter PrevcDomen PrevcLovro Kos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara