Slovenci na Planici (©Reuters)
Slovenci na Planici (©Reuters)

Dominacija Slovenaca na Planici: Dve pobede u dva dana, sutra napadaju het-trik (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.03.22. | 13:57

Posle pojedinačnog trijumfa Žige Jelara stigao i timski uspeh

Poslednji vikend sezone u ski-skokovima protice u znaku Slovenaca. Raspalio je Žiga Jelar atmosferu na Planici osvajanjem prvog mesta u petak na pojedinačnom takmičenju, a danas je Slovenija počistila konkurenciju i u timskom! U sastavu Anže Lanišek, Timi zajc, Peter Prevc i Žiga Jelar stigli su Slovenci do trijumfa u završnom vikendu ispred Norveške i Austrije.

Neće Slovenci dati pobednika Svetskog kupa, ali ova sezona definitivno je protekla u znaku skakača koji su odrastali na legendarnoj skakaonici Planica. Okitili su se Slovenci timskim srebrom na Olimpijskim igrama u Pekingu u sastavu Timi Zajc, Peter Prevc, Lovro Kos i Cene Prevc, zlato u timskom miksu, ali i dve medalje u konkurenciji dama. Urša Bogataj osvojila je najsjajnije odličje, a Nika Križnar bronzu. Kulminacija su letovi na Planici.

Izabrane vesti

Kao u transu skaču Slovenci završnog vikenda. Planica je dva puta u dva dana “eksplodirala”, pa sada sa nestrpljenjem slovenački očekuju sutrašnje pojedinačne letove, kojima će se spustiti zavesa na sezonu. Žiga Jelar je skokovima od 232 i 239 metara leteo do prve pobede u karijeri i trećeg podijuma, dok su mu društvo na pobedničkom postolju pravili Peter Prevc i Anže Lanišek. I četvrto mesto pripalo je Slovencima, van postolja ostao je Timi Zajc.

Identična četvorka porazila je Norvežane (Lindvik, Hegli, Forfang, Granerud) i Austrijance (Hajbek, Čofening, Fetner, Kraft) u borbi za prvo mesto. Sakupili su Slovenci 1601,1 bod i nadmašili su skandinavski tim za 24,2 poena.



tagovi

ski skokoviSvetski kup u ski skokovimazimski sportoviPeter PrevcTimi ZajcAnže LanišekŽiga Jelar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara