""
""

Doping rampa za Ruse ostaje spuštena i u Londonu

Vreme čitanja: 1min | uto. 07.02.17. | 10:30

Međunarodna atletska federacija (IAAF) odlučila je da produži suspenziju Rusije i na ovogodišnje Svetsko atletsko prvenstvo u Londonu

Doping afere Rusima ne daju mira. Posle svih nedaća, suspenzija i oduzimanja medalja s velikih takmičenja, Međunarodna atletska federacija se odlučila za još jedan nepopularan potez. Ruskim atletičarima će ostati spuštena rampa i na ovogodišnjem Svetskom atletskom prvenstvu u Londonu.

Izabrane vesti

Ipak, s tim u vezi odluka nadležnih se ovoga puta može tumačiti na i na jedan drugi način. Naime, Rusima, odnosno takmičarima iz ove zemlje će biti dozvoljen nastup u Londonu pod određenim uslovima. Ti uslovi jasno definišu da atletičar iz Rusije ne može braniti nacionalne boje, ali da se može prijaviti kao samostalni takmičar koji će proći rigoroznu kontrolu na nedozvoljene supstance.

Predsednik IAAF federacije, Sebastijan Kou je posle sastanka u Monaku izjavio da ukidanje suspenzije Rusije nikako ne dolazi na dnevni red pre novembra ove godine. On kaže i da bi shodno toj odluci, učešće Rusa na Svetskom Atletskom prvenstvu u Londonu bio nepotreban presedan.  

(Foto: Action Images)


tagovi

RusijaIAAFatletikaantidoping agencija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara