"Doktor Četojević dok je savetovao Novaka Đokovića"
"Doktor Četojević dok je savetovao Novaka Đokovića"

Dr Četojević sada pomaže Stjepanoviću

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.02.17. | 12:05

Čuveni nutricionista koji je značajno uticao na bum Novaka Đokovića sada vodi brigu o ishrani našeg najboljeg plivača

Doktor Četojević dok je savetovao Novaka ĐokovićaKako piše Sportski žurnal, čuveni nutricionista doktor Igor Četojević ponovo se stavio na raspolaganje jednom našem sportisti. U pitanju je Velimir Stjepanović, najbolji srpski plivač koji poslednjih godina muku muči sa zdravljem i rezultatima.

Momak od koga se očekivalo da već zavlada bazenima širom sveta nalazi se na profesionalno-privatnoj prekretnici. Velja je pre 23 godine rođen u Ujedinjenim arapeksim emiratima, živi u Dubaiju gde mu je stacionirana i porodica, a nedavno se oženio, ali i počeo da sarađuje sa novim trenerom, Sebastijanom Higlom. Pančevački stručnjak je inače bivši trener njegove rođene sestre, Nađe Higl svetske prvakinje na 200 m prsno iz 2009. 

Izabrane vesti

I pored fantastičnih rezultata koje je postizao na početku karijere, kada je skrenuo pažnju odličnim rezultatima (zlato i brozna na EP 2013. u kratkim bazenima i zlato i srebro na EP 2014), Stjepanović od tada ne uspeva da dostigne dostojan nivo. Akutni problem sa kičmom naterao ga je da odustane od delfina i da promeni način priprema, što je očigledno značajno uticalo na rezultate. Upravo zato se i odlučio za navede promene.

"Bio sam kod doktora Četojevića dva dana na Kipru. Dao mi je spisak suplemenata koje da koristim, savetovao mi je da odmah izbacim sve mlečne proizvode, bilo je tu još nekih sistnica i za sada izgleda sve dobro. Deluje mi da pomaže", izjavio je Stjepanović za Sportski žurnal.

Velimir StjepanovićDoktor Igor Četojević je poznati nutricionista stacioniran na Kipru. Neko vreme je tokom 2010. i 2011. bio u timu Novaka Đokoviča koji je baš u tom periodu ekslodirao i došao do vrha sveta. Promene koje je on uneo u Novakovu dijetu značajno su uticale na izdržljivost i snagu našeg asa koji je potom postao (i ostao) vegan. Takođe, Četojević je trenutno angažovan u štabu našeg najtalentovanijeg tenisera, Milomira Kecmanovića.


tagovi

dr Igro ČetojevićplivanjeSrbijaujedinjeni arapski emiratiVelimir Stjepanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara