Ferštapen (©Reuters)
Ferštapen (©Reuters)

Drama u najavi: Ferštapen startuje ispred Hamiltona u Abu Dabiju

Vreme čitanja: 1min | sub. 11.12.21. | 15:17

Dvojica vozača imaju isti broj bodova pred poslednju trku u sezoni

Ljubitelji Formule 1 će na nogama dočekati u nedelju (14.00) poslednju trku u sezoni, jer ovakve drame u najbržem cirkusu odavno nije bilo.

Maks Ferštapen je zgrabio pol poziciju u Abu Dabiju, ispred nosa konkurentu za titulu i aktuelnom šampionu Luisu Hamiltonu! Iako je Britanac važio za favorita, jer je u velikom naletu, dobio je tri poslednje trke i bio je brži na nezvaničnim treninzima, Holađanin je „leteo“ stazom kada je bilo bitnije i ugrabio je prvu poziciju na startu nedeljne trke.

Izabrane vesti

Hamilton je bio brži i na drugom i na trećem treningu, ali danas kada se vodila bitka za pol poziciju Ferštapen ga je nadmašio. A, nije to mala prednost ako se zna da njih dvojica imaju identičan broj bodova, po 369,5 pred poslednju trku u sezoni.

Britanski vozač iz Mercedesa je sedam puta do sada bio prvak sveta, pa je to iskustvo njegov veliki adut pred veliko finale, dok Ferštapen ima veliku šansu da prvi put u karijeri postao najbolji pilot Formule 1 u godini.

Sa pozicije broj tri u Abu Dabiju krenuće Lando Noris, četvrto vreme na treningu ostvario je Serhio Perez, peto Karlos Sajnc, a šesto Valteri Botas.


tagovi

Maks FerstapenLuis HamiltonFormula 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara