(©CEV)
(©CEV)

Dražen Luburić: I pre početka reprezentativne sezone prioritet je bio turnir u Japanu

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.09.23. | 15:02

"Mislim da nam je dobar raspored, treba samo da nastavimo u istom ritmu kao na EP", rekao je odbojkaš Srbije

Odbojkašice se trenutno bore za olimpijsku vizu, a vrlo brzo će isti izazov sačekati i odbojkaše.

Izabranici Igora Kolakovića će se u Japanu boriti za dva mesta koja vode u Pariz, a konkurenti će im pored domaćina biti Amerika, Slovenija, Turska, Tunis, Egipat i Finska. Turnir u Tokiju je na programu od 30. septembra do 8. oktobra.

Izabrane vesti

Trenutno odbojkaši treniraju u Beogradu i spremaju se za poslednje takmičenje u godini.

"Bitno je da smo ostali prisutni mentalno. I pre početka reprezentativne sezone prioritet je bio turnir u Japanu. Svi znamo šta nas čeka, nadamo se da ćemo biti kompletni i da nas neće mučiti povrede kao na EP, da bismo mogli da pružimo maksimum", rekao je Dražen Luburić.

Prokomentarisao je iskusni korektor i malo detaljnije o rasporedu mečeva u Japanu.

"Sad ne znam da li je sreća što su nam te tri najjače utakmice na kraju turnira, da bismo te prve mečeve mogli da iskoristimo kao neku probu, uvertiru... Da mogu da se menjaju svi igrači, da svako dobije minutažu na terenu, kako bi bio spreman i na raspolaganju selektoru za tri najvažnije utakmice. Mislim da nam je dobar raspored, treba samo da nastavimo u istom ritmu kao na EP. Nažalost, sreća i kvalitet su bili na strani Poljaka, ali mislim da smo i tu pružili dobar otpor i da će nam to koristiti za nauk pred neke naredne duele", podvukao je Luburić.

O nastavku leta je za OSS pričao i Marko Ivović.

"Vratili smo se u prošlu sredu, malo predahnuli i nastavili dalje. Svi znamo kakav je raspored ove godine. Nimalo naivan, ali mislim da smo se spremali dovoljno za sve što nas očekuje. Imali smo nedaća sa povredama, ali uspeli smo sve to da saniramo, nadam se. Imamo malo vremena da ispravimo neke probleme u igri. Nadam se da ćemo uspesti. Imamo sedam dana treninga sve ukupno, možda čak i kad sve saberemo sa putovanjem...", rekao je Ivović.

Odbojkaši su svesni koliko će biti težak zadatak obezbediti mesto na OI.

"Kvalifikacije u Japanu su veoma zahtevne, dolaze na kraju letnjeg ciklusa. Čekaju nas veoma jaki protivnici. Na startu je Turska, koja je pokazala ovog leta da je mnogo napredovala. Sve u svemu - treba da idemo iz meča u meč. Do najtežih rivala Japana, Slovenije i Amerike imaju četiri meča. Svaki za sebe je veoma bitan da bismo uspeli da se plasiramo na OI. Nadam se da ćemo svi zdrastveno biti spremni da damo maksimum", zaključio je Marko Ivović.


tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija SrbijeDražen LuburićKvalifikacije za Olimpijske igre 2024.Marko Ivović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara