(©MN Press)
(©MN Press)

Drča ili Buša - pitanje je sad: Jedna Srpkinja će sigurno podići pehar u Turskoj, a možda i selektor...

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.10.23. | 14:09

Vakifbank i Fenerbahče boriće se danas od 18 časova za prvi trofej u sezoni

Jedna reprezentativka Srbije danas će se sigurno radovati zbog prvog trofeja u sezoni - pitanje je samo da li će to biti Bojana Drča ili Bianka Buša.

U Turskoj je od 18.00 časova na programu Superkup, u kome se sastaju aktuelni šampion Fenerbahče i osvajač Kupa Vakifbank.

Izabrane vesti

Došlo je vreme da i srpske odbojkašice debituju za nove klubove. Bojana Drča se vratila u Tursku posle osam godina, ovog puta će nositi dres Fenerbahčea i sa tim timom će braniti titulu. Bianka Buša će nastaviti saradnju sa selektorom Đovanijem Gvidetijem, čeka je veliki izazov u Vakifbanku - bez sumnje najveći u dosadašnjoj klupskoj karijeri.

Iste ekipe su se i prošle godine sastale u borbi za Superkup. Tad je pobedu odneo Fenerbahče, koji je sa klupe vodio srpski trener Zoran Terzić i to maksimalnim rezultatom.

U finalu nacionalnog Kupa trijumf je upisao Vakifbank, ponovo je utakmica završena u tri seta - 25:15, 25:23, 29:27.

Kad je prvenstvo u pitanu - sreli su se u polufinalu plej-ofa - Fener je dobio prvi meč, Vakif drugi, pa je o pobedniku morao da odlučuje zlatni set. Uspešniji je bio Terzićev tim, koji je posle šest godina vratio titulu u svoje vitrine.

Superkup je svakako najmanje bitno takmičenje, ali ekipa koja ga osvoji ima dobar početni temelj za nastavak teške sezone.

Vakifbank je tokom leta ostao bez Paole Egonu, Nike Dalderop, Kare Badžeme... Fenerbahče ne samo da je promenio trenera, nego je otišla i dizač Makris Karneiro, kao i Ana Lazareva, Hristina Vučkova, a Ana Kristina Souza je povređena.

U ovom trenutku uloga favorita je na strani Vakifa - aktuelnog evropskog šampiona. U tom dresu će se danas predstaviti pojačanja poput Džordan Tompson, Bianke Buše, Sare Van Alen, Aleksandre Franti... Na drugoj strani u Lavarinijevoj četi čeka se debi Magdalena Stišjak, Bojane Drče, Irine Fetisove, Ade Germen Korkmaz...


tagovi

Bojana DrčaBianka BušavakifbankŽOK Fenerbahče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara