Alvaro Granados (©MN Press)
Alvaro Granados (©MN Press)

Drugačije nije ni moglo da bude: Novi Beograd s pola gasa ugasio rumunsku Zvezdu

Vreme čitanja: 3min | sre. 01.11.23. | 18:32

Šampion Srbije upisao treću pobedu u Ligi šampiona

Promena sistema omogućila je Rumunima, konkretno Steaui iz Bukurešta, da se vrati u Ligu šampiona, da ne mora da prolazi kroz kvalifikacije. Dobila je privilegiju da igra sa najjačim evropskim klubovima i do sada im je služila kao džak za udaranje, kao sparing partner. Teško da će se nešto promeniti do kraja grupne faze.

Novi Beograd je uzeo meru rumunskoj Zvezdi u glavnom gradu Srbije, drugačije nije moglo biti ni na strani: ekipa Živka Gocića je s pola gasa ugasio Steauu Bukurešt, a najbolji meč od dolaska u redove šampiona Srbije odigrao je riječki bombarder Marko Radulović – 12:5.

Izabrane vesti

Da li je to odluka Živka Gocića ili se jednostavno tako namestilo, Marko Radulović je od prvog minuta bio “meta” saigrača. Tražili su ga pogledom, slali su lopte ka momku rođenom u ovom veku i on ih pakovao u mrežu. Bio je prvi izbor u napadu, i te kako ga je služio šut. Kada je potezao sa distance nemoćan je bio Marijus Florin Tic.

Rumunskom čuvaru mreže nikako nije polazilo za rukom da pročita šuteve srpskog reprezentativca, a imao je fenomenalne sekvence. Pogotovo u drugom periodu, kada je “spustio roletnu”. Novi Beograd nije uspeo nijednom da zatrese mrežu. Više od deset minuta bio je bez gola, da bi početkom trećeg perioda Filip Filipović probio led i pokrenuo prvaka Srbije.

Imao je Novi Beograd problema u napadu, ali je zato odbrana skoro pa besprekorno funkcionisala. Steaua je za poluvreme postigla jedan gol, i to iz prvog napada kada je lopta spuštena na Davida Botu. Od tog momenta, pa sve dok Filip Filipović nije upisao prvenac u Bukureštu, domaćin nije bio ni blizu da savlada italijanskog golmana Frančeska de Mikelisa.

Italijan neretko nije morao ni da reaguje, prva linija odbrane odradila je vrhunski posao. Ruke su bile konstantno podignute u bloku, bekovi su pokrivali čitav gol i udarci Rumuna nisu imali ni gde da prođu.

Kada je napad profunkcionisao sredinom treće deonice, Novi Beograd je definitivno slomio otpor domaćina. Radomir Drašović je sa centralne pozicije pocepao mrežu, upisao se i Đorđe Vučinić posle serije karakterističnih finti izvrsnog Nikole Jakšića, a doprinos su dali i Duško Pijetlović sa centarske pozicije i Alvaro Granados.

Ponovo se španski as istakao u napadu, postigao je tri gola pre no šte je zbog isključenja nešto više od minut i po pre kraja završio meč. Podjednako efikasan bio je i Marko Radulović, a dva gola delo su Radomira Drašovića.

LIGA ŠAMPIONA - 4. KOLO: 

GRUPA A 

Sreda

Steaua Bukurešt - Novi Beograd 5:12

Breša - Sabadelj 11:10

GRUPA B 

Sreda

Dinamo Tbilisi - Pro Reko 9:16

Jug Dubrovnik - Olimpijakos 5:15

GRUPA C 

Utorak

Jadran Herceg Novi - Ferencvaroš 10:17

Crvena zvezda - Jadran Split 12:11

GRUPA D 

Utorak

Vuljagmeni - Marselj 9:12

Špandau - Barseloneta 6:13



tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK Novi BeogradVK Steaua

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara