Rukometaši Vojvodine (©Starsport)
Rukometaši Vojvodine (©Starsport)

Dve jake provere za Vojvodinu u Turskoj, Rojević brusi formu Lala za start Superlige

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.09.23. | 09:24

Novosadski rukometaši danas (15.00) u Sakaraiji igraju polufinale turnira protiv Meškov Bresta

Najavili su rukometaši Vojvodine velike domete u Doboju kada su bili treći, srušili učesnike Lige šampiona, Celje, Zagreb i Monpelje. Četa Borisa Rojevića ovog vikenda igraće u turskoj Sakariji jak turnir u organizaciji SEHA liga.

Izvesno je da od regionalnog takmičenja nema ništa, sva besmilslenost SEHA lige viđena je prošle sezone, kada je Vesprem sa decom došao na megdan Partizanu na Banjici. I srpski prvak Vojvodina je igrala veći deo ovog takmičenja sa drugim timom. Jasno je da se klubovima ne uklapa u zgusnut raaspored i da ostaje samo prijateljskog, pripremnog karaktera.

Izabrane vesti

Turnir u Sakariji su poslednje dve provera za Lale pred start Superlige gde su Novosađani apsolutni favoritii za novu, 11. u nizu krunu. Liga Evrope kreće sredinom narednog meseca.

Novosađani danas (15.00) u polufinalu igraće sa beloruskim Meškov Brestom, timom koji je pre rata u Ukrajini bio redovan učesnik evroelite. Rojević ima problema sa povredama posle napornog ritma u Doboju pre dve nedelje.

Neće biti povređenih Mohameda Azioza Aidija, Miljana Pušice, Milana Golubovića… Ipak, ima trofejni trener Rojević ove sezone širok roster. Zbog ovog turnira u Sakariji odložen je Superkup Srbije i duel sa Dinamom iz Pančeva protiv koga će Lake da debituju ove sezone u Superligi Srbije.

U drugom meču tri sata kasnije (18.00) superjaki Vesprem sa Momirom Ilićem igraće sa makedonskim prvakom Eurofarm Pelisterom za koga će da debituje najnovije pojačanje tima iz Bitolja, srpski reprezentativac Bogdan Radivojević

SEHA SAKARIJA KUP

Petak

15.00: Vojvodina – Meškov Brest

18.00: Vesprem – Eurofarm Pelister


tagovi

RK VojvodinaRK Meškov Brest

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara