Atanasijević (© AFP)
Atanasijević (© AFP)

Dvojica otpala, Kolaković u Istanbulu sa 15 igrača

Vreme čitanja: 1min | sre. 16.08.23. | 15:35

Za vikend dva test meča sa Turskom

Rad na planini je završen, sad je vreme za kontrolne utakmice. A prve dve u sklopu priprema za Prvenstvo Evrope reprezentacija Srbije će odigrati u Istanbulu, protiv Turske.

Naš tim putuje na Bosfor u četvrtak, dan kasnije od 16.30 će odigrati prvi test meč sa domaćinom u dvorani „Burhan Felek“, a na istom mestu će narednog dana od 14 sati na programu biti još jedna kontrola. Sve kako bi se videlo u kakvom je stanju državni tim posle rada na Kopaoniku.

Izabrane vesti

U odnosu na prvu fazu pripremnom perioda, selektor Igor Kolaković za ovu akciju ne računa na dvojicu odbojkaša. U pitanju su tehničar Andrija Vulikić i korektor Božidar Vučićević. I dalje se čeka odluka po pitanju statusa Srećka Lisinca, koji se dugo oporavlja posle operacije leđa i još nema dozvolu lekara da se vrati na teren.

Za mečeve sa Turskom na raspolaganju stručnom štabu je 15 igrača. U pitanju su tehničari Vuk Todorović i Aleksa Batak; korektori Aleksandar Atanasijević i Dražen Luburić; libera Milorad Kapur i Miloš Krsteski; blokeri Marko Podraščanin, Petar Krsmanović, Nemanja Mašulović i Aleksandar Nedeljković; primači servisa Uroš Kovačević, Marko Ivović, Miran Kujundžić, Pavle Perić i Veljko Mašulović.

Po povratku iz Istanbula (nedelja) seniori Srbije nastavljaju pripreme za Evropsko prvenstvo, od 28. avgusta do 16. septembra u Italiji, Severnoj Makedoniji, Bugarskoj i Izraelu.

Naš tim će se takmičiti u Grupi A sa Švajcarskom, Belgijom, Italijom, Estonijom i Nemačkom.


tagovi

OdbojkaMuška odbojkaška reprezentacija SrbijeIgor Kolaković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara