Detalj sa utakmice Peruđa - Zaksa (©CEV)
Detalj sa utakmice Peruđa - Zaksa (©CEV)

Džabe što imaju najskuplji tim, kad ne mogu do evropske titule: Peruđa ispala, igraće se poljsko finale

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.04.23. | 22:44

Italijanski tim i ove godine ostao bez toliko željenog prvog trofeja u Ligi šampiona

Bar još godinu dana čekaće Peruđa na prvu evropsku titulu. Svaku sezonu počinje sa najvećim ambicijama, ulažu se ogromne svote u sklapanje ekipe, ali na kraju glavni cilj ne ostvari. Imaju Italijani još šanse za Skudeto, osvojili su Svetsko klupsko prvenstvo, a u Ligi šampiona četvrti put za redom priču završavaju u polufinalu!

Na put im je stala Zaksa. Poljska ekipa je ušla u treće uzastopno finale i krenuće u napad na treću vezanu titulu. Nije na početku sezone delovalo da će moći do samog kraja, ali je ta ekipa pokazala da je šampionski gen ostao i pored nekih značajnih promena. Dobili su Poljaci prvi meč protiv bogatog protivnika iz Italije - 3:1 kod kuće, a drugi je završen istim rezultatom samo na gostujućem terenu - 3:1 (25:23, 25:18, 19:25, 27:25).

Izabrane vesti

Dva seta su bila potrebna Zaksi da obezbedi ulazak u finale, tako da je slavlje počelo već pri rezultatu 2:0. U nastavku ni jedni ni drugi nisu imali previše želje i motiva da igraju, pa publika nije mogla da gleda posebno zanimljivu utakmicu.

Dok je bilo bitno poljski tim je vodio glavnu reč i nije dao Peruđi da se previše razigra. Od sredine prvog seta pa do završnice Zaksa je bila za korak ispred, a bolje se snašla i u neizvesnom finišu.

Italijani jesu dobro otvorili drugi set, vodili su 9:5, ali kad je Zaksa istopila taj zaostatak i izjednačila na 10:10, više nije bilo mnogo šansi za rivala. Uhvatili su Poljaci pravi zalet i onda čuvali vođstvo sve do kraja drugog čina.

Peruđa je uspela da uzme treći utešni set, ali nije mogla do pobede. Iako nije bilo bitno ko će zabeležiti trijumf, šampioni Evrope su se potrudili da slave i u četvrtom setu sa drugom postavom i tako u najboljem raspoloženju zakorače u finale, koje će se 20. maja igrati u Torinu.

Zaksu je do pobede predvodio Bartoš Bednorž koji je igrao samo u prva dva seta i zabeležio 13 poena (napad 13-11, 85 odsto). Najbolji u poraženom sastavu bio je Hesus Erera Haime sa istim brojem poena. Kamil Semenjuk koji je prethodne dve sezone završio kao šampion Evrope sa Zaksom, večeras je na oproštaju od Lige šampiona osvojio 12 poena za Peruđu.

POLUFINALE CEV LIGE ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠE (DRUGI MEČEVI)

Sreda

Jastrežebski - Halkbank 2:3 (25:17, 18:25, 22:25, 25:16, 12:15), prvi meč 3:1

Čevrtak

Peruđa - Zaksa 1:3 (23:25, 18:25, 25:19, 25:27), prvi meč 1:3

FINALE

Torino, 20. maj

Zaksa - Jastrežebski


tagovi

OK PeruđaOK ZaksaCEV Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara