Paola Egonu (MN Press)
Paola Egonu (MN Press)

Egonu na Karakurt za Superkup trofej: Koneljano juri 65. pobedu u nizu

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.10.21. | 15:51

Šampion Italije se sa Novarom bori za prvi pehar u sezoni danas od 17.30

Ove sezone u Italiji gledaoci će moći da uživaju u okršaju dva dominantna korektora. Paola Egonu će kao i ranije biti glavna uzdanica Koneljana, a ekipu Novare će predvoditi Ebrar Karakurt, koja je izabrala baš taj grad za prvu inostranu stanicu posle odlaska iz Turske. Prvenstvo još nije počelo, ali će njih dve već danas imati priliku za prvi obračun u sezoni. Borba za trofej u Superkupu Italije u kojoj će snage odmeriti Koneljano, koji je i šampion i osvajač nacionalnog kupa, i Novara, koja kao finalista plej-ofa prethodne sezone, sastaće se danas od 17.30 u Modeni.

Italijanski Koneljano, koji je šampion Evrope, pokušaće da dođe do trofeja i do neverovatne 65. pobede u nizu. Ovaj tim je poslednji put poražen 12. decembra 2019. godine. Od tog dana ređale su se samo pobede i na domaćoj sceni i u evropskim takmičenjima. Pokorile su Egonu i drugarice i Italiju i Evropu. Sada žele da nastave sa dominantnim partijama.

Izabrane vesti

Novara je protiv njih izgubila finale plej-ofa, a danas će imati priliku da im se revanšira. Na jednoj strani će danas biti Egonu, Sila, De Krujf, De Đenaro... A sa druge Karakurt, Kirikela, Dalderop, Herbots... Te igračice su do nedavno vodile velike bitke u dresovima različitih reprezentacija, a danas će krenuti u nove klupske izazove.

Egonu i Karakurt su poslednji duel u dresovima Italije i Turske imale na Olimpijskim igrama u Tokiju. Tada je Egonu donela pobedu Italiji sa 29 poena, dok je Karakurt u poraženom sastavu uspela da zabeleži samo šest poena za četiri seta.


tagovi

Paola EgonuImoko KoneljanoŽOK Novara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara