Ima nade za Tonija Đeronu i Bogdana Radivojevića (©MN Press)
Ima nade za Tonija Đeronu i Bogdana Radivojevića (©MN Press)

EHF popušta: Đerona i zaraženi Orlovi mogu u Segedin?

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.01.22. | 09:30

Portugalski Maisfutebol piše da je Evropska rukometna federacija donela odluku da smanji karantin na sedam dana. Čeka se zvanična potvrda

Veleobrt! Evropska rukometna federacija (EHF) prvobitno nije popuštala kada je u pitanju obavezni karantin od 14 dana za zaražene rukometaše i članove stručnog štaba, ali izgleda da će zvaničnici iz Beča morati da učine kompromis.

Portugalski dnevnik Maisfutebol piše da će uskoro EHF da skrati obavezni karantin na sedam dana, kako je trenutno norma u većini zemalja Evropske unije. Odluka je doneta posle protesta nekoliko saveza koji su imali višestruke pozitivne nalaze na virus korona.

Izabrane vesti

Ovo je odlična vest za Orlove. Podsetimo, šestorica rukometaša - Vladimir Cupara, Bogdan Radivojević, Stevan Sretenović, Ilija Abutović, Dragan Pešmalbek i Nemanja Zelenović su bili pozitivni na testiranjima u utorak i danas. Zaražen je i selektor Toni Đerona, trener golmana Dimitrije Pejanović, fizioterapeut Petar Radulović i šef delegacije Milorad Krivokapić. Pripreme Orlova obustavljene su kako bi se sprečile dalje širenje zaraze.

Ukoliko ova vest portugalskog dnevnika ispostavi kao tačna, onda bi Srbija mogla da računa na sve raspoložive snage, naravno, ako u međuvremenu ne bude novih slučajeva korona virusa.

Indirektno je i predsednica Rukometnog saveza Srbije Milena Delić potvrdila da ima nade za zaražene igrače.

"Sve reprezentacije su u sličnom problemu. Iz dana u dan ima sve više slučajeva korone. Postoje naznake da bi taj karantin mogao da se smanji, onda bismo mogli da računamo na one koji su zarazili među prvima. I dalje je sve otvoreno“, istakla je u sredu Delićeva u izjavi za Mozzart Sport.

I Portugalci imaju zaražene igrače. Reprezentativci Bosne i Hercegovine neće igrati na Kroacija kupu u Osijeku zbog korone. I rivali u Grupi C u kojoj je Srbija, Francuska i Hrvatska su pogođeni. Na početku priprema, najviše problema bilo je u redovima Galskih petlova. Zaražena su osmorica rukometaša. Između ostalih i Nikola Karabatić. Kod Hrvata pozitivna su dva najbolja rukometaša, Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić.

DANSKA SA KVOTOM 2,30 JE PRVI FAVORIT ZA EVROPSKU KRUNU. POGLEDAJTE I OSTALE KVOTE MOZZARTA ZA ŠAMPIONA STAROG KONTINENTA.

Srbija prvi meč na Evropskom prvenstvu igra 13. januara sa Ukrajinom u Segedinu, dva dana kasnije sledi meč sa Hrvatskom i na kraju sa Francuskom 17. januara. Najbolje dve selekcije igraće u Top 12 fazi u Budimpešti.



tagovi

Evropsko prvenstvo u rukometuEHFRukometna reprezentacija SrbijeToni ĐeronaKorona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara