Vanja llić (©MN Press)
Vanja llić (©MN Press)

Đerona pozvao trojicu novih igrača, pozitivan i Vanja Ilić

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.01.22. | 13:42

Na spisku kandidata za Evropsko prvenstvo pridodati Vukašin Vorkapić, Mihajlo Mitić i Mladen Šotić

Dok je selektor Francuske Gijom Žil već odredio spisak od 20 rukometaša za Evropsko prvenstvo u Mađarskj i Slovačkoj, Hrvatska je odigrala već dve pripremne utakmice, Srbija je najviše pogođena virusom korona. Šestorica igrača su imala poztivan nalaz protekle nedelje - Vladimir Cupara, Bogdan Radivojević, Stevan Sretenović, Ilija Abutović, Dragan Pešmalbek i Nemanja Zelenović, što je i PCR test kasnije potvrdio.

Zaraženi su bili i selektior Toni Đerona i članovi stručnog štaba, trener golmana Dimitrije Pejanović, fizioterapeut Vladimir Radulović i šefa delegacije Milorad Krivokapić. Rukometni savez Srbije je u međuvrmeenu saopštio da su na PCR testiranjnima pre dva dana pozitivni bili levo krilo Vanja Ilić, pomoćni trneer Žikica Milosavljević i fizioterapeur Radulović. U slučaju selektora Tonija Đerona i golmana Vladimira Cupare poslednji testovi na sreću su bili negativni.

Izabrane vesti

U selekciju su naknadno pozvana tri igrača sa šireg spiska reprezentacije od 35 imena - krila Vukašin Vorkapić i Mladen Šotić i desni bek Mihajlo Mitić.

"U novonastalim okolnostima igrači koji su van karantina u Staroj Pazovi su tokom jučerašnjeg dana imali individualne treninge kako bi se obezbedio optimalan nivo fizičke preipreme uoči Evropskog prvenstva. Zdravstvena komisija Rukometnog saveza Srbije, na čelu sa dr. Dejanom Stanojevićem aktivno se uključila u organizaciju načina rada i trenažnih aktivnosti rukometne reprezentacije Srbije shodno novim okolnostima i u svakodnevnim je konsultacijama sa Evropskom rukometnom federacijom, Ministarstvom zdravlja i Institutom za javno zdravlje Dr Milan Jovanović Batut kako bi se oformio plan realizacije priprema naše rukometne reprezentacije“, stoji u saopštenju RSS-a.

Svi zaraženi rukometaši i članovi stručnog štaba mogli bi da se nađu u autobusu za Segedin u ponedeljak, ako budu imali dva uzastopna negativna PCR testa. Evropska rukometna federacija (EHF) je smanjla obavezni karantin sa 14 na pet dana.

DANSKA SA KVOTOM 2,30 JE PRVI FAVORIT ZA EVROPSKU KRUNU. POGLEDAJTE I OSTALE KVOTE MOZZARTA ZA ŠAMPIONA STAROG KONTINENTA.



tagovi

Vanja IlićRukometna reprezentacija Srbijeep u rukometuEvropsko prvenstvo u rukometuKoronaEHF

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara