Komentari na vest

Evroliga završena, šansa da živnu drugi sportovi: Navijači, pokažite se, potrebni ste odbojkašima

P

Petros

pre 19 dana

Mene zanima kolike su plate igrača? U tekstu piše da se ne igra za veliki novac. Sticajem okolnosti znam da neki igrači sa stipendijskim ugovorom primaju 200-400 evra, a da da je jedan prvoligaški klub plaćao određenim igračima i do 1500-2000 evra. Tom nekom logikom dolazi se do zaključka da igrači vodećih superligaških klubova imaju 2000-3000 evra, što i nije toliko loše za pristojan život. Naravno da je mnogo manje nego plate fudbalera i košarkaša. Ako neko zna, neka komentariše.
N

Niti

pre 19 dana

je umesno niti zakonito pricati o tudjim primanjima sem ako onaj o kome se radi sam to sam me zeli. Kvalitet i trzisna vrednost odredjuje cenu igraca...Vojvodina je dovodila neke nase reprezentativce i strance i nisu igrali za manje nego u inostranstvu, a to je znacajno vise od 2000e mesecno. Zar neko misli da bi Krsmanovic zamenio Vojvodinu za sicu i ljubav i da bi igrao u Srbiji, umesto nekog ruskog kluba za ozbiljne novce.
P

Petros

pre 19 dana

Da li je umesno ili ne - to možemo diskutovati. Ali ne vidim zašto bi bilo protivzakonito pričati o platama igrača klubova koji se finansiraju iz budžeta. Svi mi kao poreski obveznici na neki način finansiramo te klubove. Uostalom, nije pitanje bilo koliko zarađuju Bjelica, Dušan Nikolić, Bojan Janić, Jevtić itd, nego je bilo okvirno koliko zarađuju igrači superligaških klubova.
M

Mok Spartak samo

pre 19 dana

Jedan igrač Spartaka samo ima preko 1000 e mesecno Ostali svi daleko ispod. Svaki konobar u Subotici zaradi vise a ima i radni staž.
a

arroyo

pre 19 dana

kako da ne, evo biće u vr glave 1000 duša na tom izuzetno bitnom događaju
T

Top Volley

pre 19 dana

Odličan i realan tekst. Ovo samo govori koliko su navijači blizanaca jedan obični fenseraj i lažna fasada. Važno je biti na ishajpovanim događajima (Evroliga, derbi) gde se može ispozirati, te demonstrirati neviđena patetična "ljubav" prema klubu, dok izvan tog pozeraja nema apsolutno ni privrženosti, ni one prave sportske znatiželje. Kako kod jednih, tako i kod drugih, nisu slučajno blizanci. Ovu sliku dodatno upotpunjuje medijska mašinerija iz Bg, za koju ostatak Srbije ne postoji i time dolazimo do ovoga što imamo. Pozdrav za iskrene ljubitelje sporta, navijače iz svih sredina, a pošto je ovde reč o odbojci, pozdrav za fanove iz Topole, Gornjeg Milanovca, Kragujevca, Subotice, Pazove. To je naša vrednost, to su istinski zaljubljenici u sport.
N

Nanas

pre 19 dana

Nemoj da mesas vodje,sipku,klince koji slepo slusaju te iste, fenseraj navijace sa pravim navijacima, tih pravih navijaca ima,u manjini su,ali ih ima,do pre 10-15 god sam pratio sve bukvalno,od fudbala,kosarke,muske i zenske odbojke,do vaterpola i hokeja na ledu, na sve utakmice zvezde sam isao i vidjao stalno iste ljude,koji tu dolaze zbog iskrene ljubavi prema klubu i bas ih briga i za vodje i za sipku i navijanje
K

Kešig

pre 19 dana

Izostavi Kragujevac. Polufinale odbojkaške lige, utakmica za finale protiv Partizana, jedva 300 ljudi. Košarka do 500. Besplatan ulaz, a mogu misliti šta bi bilo da naplaćuju...
G

Goran 64

pre 20 dana

Još da vam neko kaže da su drugi sportovi odavno živnuli. Voša osvaja evropske trofeje u rukometu, vaterpolo je uvek bio u vrhu, Vojvodina je bila redovni učesnik LS u odbojci...sad što vi ništa od toga ne računate jer ne igraju režimski klubovi, to je već vaš problem.
g

goranpetrovic

pre 20 dana

Zato je Vojvodina opozicioni klub sa Bajatovicem na celu
V

Volley

pre 20 dana

Uz dužno poštovanje ovom trofejnom sportu, ali ni fudbal ne može da privuče značajniji broj gledalaca. Odbojka je izgubila odavno publiku, a osnovni problem je što je Beograd prezasićen dešavanjima. U Italiji kolo vode ekipe iz manjih sredina zato i postoji kultura posete odbojkaškim utakmicama. Slično je i sa rukometom. Jednostavno, manje komercijalni sportovi šansu imaju u manjim sredinama.
N

Ne znam?

pre 20 dana

Ne zivim u Srbiji i slabo pratim nasu "politiku". Smara me i uvek ima neke price i probleme. Zato ako ne zna da mi kaze. U pravo to sto kazes za Italiju i manji gradovi. Kako kod nas nema toga? Sto jedan manji grad nema jak klub. Opet moze da izvuce "atrakciju", narod izadje potrosi malo, dolaze turisti ako stignemo nesto lepo da uradimo. Ovde u CH, ljudi prate sve zivo i cim ima neki dogadjaj dosta naroda putuje da bude tamo.
M

Montipajton

pre 20 dana

Upravo tako, ali nade ipak ima tj. malog pomaka u nekim sredinama: utakmice u Topoli, Milanovcu, sinoć u Lajkovcu, pre dva dana u Kragujevcu, govorim o odbojci naravno, bile su dobro posećene I sjajno navijanje.