Kovač sa igračima (©CEV)
Kovač sa igračima (©CEV)

Evropa dobija novog vladara, Turci slave Srbina! Kovač izbacio trostrukog uzastopnog šampiona

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.02.24. | 18:10

Halkbank u revanšu meču plej-ofa Lige šampiona bolji od Zakse maksimalnim rezultatom

Veliki uspeh srpskog trenera Slobodana Kovača! Njegov Halkbank večeras je iz Lige šampiona izbacio trostrukog uzastopnog šampiona Evrope - poljsku Zaksu.

Prvi duel plej-ofa pripao je poljskom timu 3:2, a revanš je prošao potpuno u znaku turske ekipe. Na semaforu je posle posle 115 minuta igre pisalo - 3:0 (32:20, 25:21, 25:22).

Izabrane vesti

Turci slave prolazak u četvrtfinale elitnog takmičenja, ujedno slave i Slobodana Kovača koji ima velike zasluge za dosadašnje rezultate. Poznato je da je Zaksa ove sezone bila veoma ranjiva, imala je problema i sa povredama, u poslednje vreme i sa virusom bitnih igrača, ali sve to neće umanjiti pobedu Halkbanka.

Nije ovo nikakva sezacija s obzirom na to da je Halkbank prošle sezone igrao polufinale Lige šampiona, ali svakako da treba da se oda priznanje ekipi koja izbaci trostrukog uzastopnog prvaka najjačeg klupskog evropskog takmičenja.

Evropa dobija novog vladara, a osam timova će ostati u konkurenciji za titulu. Halkbank će u četvrtfinalu igrati sa Lubeom, Pjaćenca sa Jastrežebskim, a preostala dva para se još čekaju. Sastaće se Trentino sa boljim iz duela Berlin - Tur, a Zirat Bank sa pobednikom dvomeča Prag - Las Palmas.

Zaksa je u prvom setu vodila 9:1, delovalo je na startu da je spremna da se uzdigne posle svih doživljenih problema, ali stvari su se u nastavku promenile...

Ulogu vođe turskog tima igrao je Nimir Abdel-Aziz, koji je zabeležio 28 poena. Zvuči neverovatno da je jedini imao dvocifreni učinak u pobedničkoj ekipi, ali je istinito. Mert Matić je upisao devet poena, Džon Gordon Perin osam, a Ervin Ngapet šest. U poraženom taboru najbolji je bio Lukaš Kačmarek sa 15 poena (napad 27-11).

PLEJ-OF LIGE ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠE

Halkbank - Zaksa 3:0 (prvi meč 2:3)

Prag - Las Palmas (0:3)

Tur - Berlin (1:3)

ČETVRTFINALE

Berlin/Tur - Trentino

Halkbank - Lube

Pjaćenca - Jastrežebski

Prag/Las Palmas - Zirat Bank

POLUFINALE

Berlin/Tur/Trentino - Zaksa/Halkbank/Lube

Pjaćenca/Jastrežebski - Prag/Las Palmas/Zirat

***U plej-ofu, četvrtfinalu i polufinalu igraju se po dva meča, a u finalu samo jedan


tagovi

HalkbankCEV Liga šampionaSlobodan KovačOK Zaksa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara