Odbojkašice Crvene zvezde (©MN Press)
Odbojkašice Crvene zvezde (©MN Press)

Evropske šampionke gostuju na Banjici: Zvezda udara na selektora Gvidetija, Egonu, Gabi...

Vreme čitanja: 3min | uto. 31.01.23. | 12:20

Crveno-bele večeras od 19 časova u 5. kolu Lige šampiona dočekuju moćni Vakifbank

Dovoljno je reći samo jednu reč - Vakifbank, pa da igračicama Zvezda poraste motiv za dokazivanje do neba, da se ljubiteljima odbojke javi želja da odlože sve obaveze i upute se ka Banjici, da i oni koji nisu iz ovog sporta razmisle o dolasku jer se ne pruža svakog dana prilika da se uživo gledaju evropske šampionke... Na jednoj strani biće prvak Srbije Crvena zvezda, na drugoj igračice poput Paole Egonu, Gabi Gimaraeš, Zehre Guneš... Dodatnu čar svemu tome daje podatak da je na klupi turskog kluba novi selektor Srbije Đovani Gvideti.

Bez obzira na to šta će na kraju pisati na semaforu, večeras od 19 časova u beogradskoj hali spektakl je zagarantovan.

Izabrane vesti

Pred početak 5. kola Lige šampiona Vakifbank je na prvoj poziciji grupe C sa deset osvojenih bodova. U prethodnom kolu aktuelni šampion Evrope je doživeo poraz od Potsdama u sred Istanbula, pa će u Beogradu sigurno napasti iz sve snage kako bi se vratio na pobednički kolosek. Još dva kola su ostala do kraja grupne faze, a turskom timu je sigurno cilj da ostane na vrhu tabele i tako ode direktno u četvrtfinale.

Crvena zvezda posle četiri utakmice ima jedan osvojen bod. Zabeležile su crveno-bele sva četiri poraza, a sa Potsdamom su odigrale pet setova na domaćem terenu. Iako su večeras totalni autsajderi, niko ne može da im oduzme nadu da mogu makar do seta ili nečega više protiv velikog favorita.

Ove sezone su se već jednom sastale ove dve ekipe, bilo je to na otvaranju grupne faze. U Istanbulu je domaća ekipa slavila maksimalnim rezultatom - 25:15, 25:21, 25:9. Ovaj duel nije bio prvi Zvezde i Vakifa, jer su im se putevi već ukrstili tokom sezone 2010-2011.

Vakifbank je u novembru 2010. jedva izvukao pobedu u Beogradu posle pet setova velike borbe pred 1400 gledalaca. Za crveno-bele je tada igrala Sanja Malagurski koja sada ima ulogu tim menadžera. Bila je najefikasnija sa 20 poena, a pratile su je Nađa Ninković i Jelena Blagojević sa po 16. Ana Bjelica je upisala 13, Bojana Drča pet, Jovana Stevanović četiri, a Tamara Rakić dva. U sastavu su još bile Jadranka Budrović, Mina Popović, Teodora Pušić, Ljubica Kecman i Marta Valčić. Turski tim je do trijumfa predvodila legendarna Malgoržata Glinka sa 23 poena, dok je Maja Poljak upisala 21. Jelena Nikolić se u Šumicama zaustavila na deset.

Kad je drugi duel u pitanju Vakif je kod kuće slavio maksimalnim rezultatom. Glinka je ponovo bila najbolja sa 14 poena, Poljak je zabeležila 11, a Jelena Nikolić deset. U poraženom sastavu Malagurski je imala osam, a Ninkovićeva i Stevanovićeva po šest.

Zvezda je tada završila takmičenje u grupnoj fazi, a Vakif je na kraju sezone osvojio prvu evropsku titulu! Sada ih već u kolekciji ima pet, uz još mnoštvo trofeja koji ga čine najdominantnijim odbojkaškim klubom u ovom veku.

Dođite i pogledajte uživo kako sada izgleda ta moćna mašinerija.

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE

5. kolo

GRUPA A

Utorak

18.15: (9,90) Vašaš - Koneljano (1,02)

19.00: (4,70) Miluz - Rešov (1,15)

GRUPA B

Utorak

18.00: (9,00) Prometej - Vero Volej Milano (1,03)

Sreda

19.00: (1,40) Alba Blaž - Volero Le Kane (2,70)

GRUPA C

Utorak

19.00: (10,9) Crvena zvezda - Vakifbank (1,01)

19.30: (4,70) Potsdam - Novara (1,15)

GRUPA D

Sreda

19.00: (1,42) Štutgart - Lođ (2,65)

Četvrtak

18.00: Tenerife La Laguna - Fenerbahče

GRUPA E

Sreda

17.30: (9,90) Marica Plovdiv - Hemik Police (1,02)

Četvrtak

18.00: Targovište - Ezačibaši

***kvote su podložne promenama





tagovi

vakifbankCEV Liga šampionaŽOK Crvena zvezdaRatko PavličevićPaola EgonuĐovani Gvideti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara