Evropski džudo na tatamijima Šumica

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.06.18. | 18:53

Ulaz slobodan

U oganizaciji Džudo saveza Srbije i ove sezone već jedanaesti put u nizu, Beograd je domaćin najboljim takmičarima ovog olimpijskog sporta na Evropskom seniorskom džudo kupu „Srbija open“, 9 i 10. juna u SC Šumice.

Evropski seniorski džudo kup je ujedno jedino takmičenje na teritoriji naše zemlje koje svake godine okuplja elitu olimpijskog borilačkog sporta u srpskoj prestonici. Do sada je potvrđeno učešće takmičara iz 33 države odnosno više od 300 džudista u muškoj i ženskoj konkurenciji sa tri kontinenta.

Izabrane vesti

Koliko je organizacija ovog takmičenja važna za srpske džudiste najbolje govori podatak da su na tatamiju Šumica stasali i aktuelni svetski prvak i srebrni sa EP Nemanja Majdov, Aleksandar Kukolj, evropski šampion i prvi na Svetskog rang listi kao i najbolja srpska džudistkinja Milica Nikolić ( četvrta na WRL) i bronzana na EP.

Evropski seniorski kup takmičenje koje spada u grupu od TOP 10 zvaničnih nadmetanja pod okriljem Evropske džudo unije.
„Ponosni smo jer smo uspeli da „Srbija open“ preraste u Evropski seniorski kup, takmičenje koje spada u grupu od TOP 10 zvaničnih nadmetanja pod okriljem Evropske džudo unije. Izuzetno je važno da je ovo takmičenje koje se već više od decenije u kontinuitetu održava u Beogradu i koje se direktno boduje za evropsku odnosno svetsku rang listu. Ne samo da smo postali, već jesmo veoma važno mesto na svetskoj džudo mapi“, istakao je Ivan Todorov predsednik Džudo saveza Srbije.

Ulaz na Evropski seniorski džudo kup je slobodan. Početak eliminacionih borbi zakazan je za 10 časova. Svečano otvaranje kao i finalni blok zakazan je za subotu u 16 sati.

Foto: Star Sport


tagovi

džudoIvan Todorov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara