Benoa Konku (©Reuters)
Benoa Konku (©Reuters)

Evropski šampion dan posle zlata u Kelnu pritvoren zbog optužbe za silovanje

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.01.24. | 14:07

Francuske vlasti lišile slobode desno krilo Galskih petlova Benou Konkua

Šok u Francuskoj. Desno krilo šampiona Evrope, Benoa Konku, privedeno je zbog optužbe da je pokušalo da siluje jednu devojku u noćnom klubu u Parizu u noći između ponedeljka i utorka, dan posle osvojenog zlata na rukometnom Evropskom prvenstvu u Kelnu.

On je uhapšen u okrugu Jelisejskih polja, javljaju francuski mediji, između ostalih i ugledni Ekip.

Izabrane vesti

Konku je bio u vidno alkoholisanom stanju. Prema navodima medija, svukao je pantalone i pokušao da napadne devojku. Njega je savladao radnik obezbeđenje, koji je ga zadržao do dolaska policije. Smešten je prvo u zatvorsku ćeluju za trežnjenje, da bi zatim biio ispitivan od strane pravosudnih i policijskih organa.

Žena rođena 2003, godine tereti ga za silovanje. Rukometni savez Francuske je izdao saopštenje.

Nismo u poziciji da komentarišemo ovu vest u ovoj fazi istrage. Pratićemo rad pravosudnih organa”, rekli su u Savezu i dodali da osuđuju svaki vid nasilja.

Benoa Konku nije bio u prvom planu na ovom Evropskom prvenstvu na kome su Galski petlovi osvojili zlato posle drame u finalu protiv Danske i 70 minuta paklenog rukometa. Na desnom krilu je prednost imao Janis Len iz Monpeljea. Konku prvobitno nije bio na spisku rukometaša za EP, ali posle lakše povrede Lena je ipak naknadno uvršten nekoliko dana pre šampionata, a kasnije je dobijao šasu jer se povredio Valentin Port.

Hitronogo krilo je drugu sezonu u redovima poljskog Kjelcea, vicešampiona Evrope u koji je stiglo leta 2022. godine iz Pari Sen Žermena.


tagovi

Benoa Konkuep u rukometuRukometna reprezentacija Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara