""
""

EP u rukometu: Srbija u grupi sa Francuskom, Poljskom i Rusijom

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.06.13. | 20:11

Reprezentacija Srbije dobila tešku grupu na Evropskom prvenstvu koje će se odigrati u Danskoj

Muška rukometna reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu u Danskoj igraće u Grupi C sa selekcijama Francuske, Poljske i Rusije, određeno je na žrebu u Heningu.

Srebrna reprezentacija sa prvenstva Evrope održanog u Srbiji svrstana je u prvi šešir zajedno sa Danskom, Hrvatskom i Španijom, ali nije imala mnogo sreće na izvlačenju.
„Svaka ekipa iz grupe je kvalitetna. Francuska je jedna od najboljih poslednjih godina, Poljska ima vrlo dobar tim, Rusija takođe, njih znamo. Svaku ekipu koja se kvalifikovala na Evropsko prvenstvo čine kvalitetni i iskusni igrači, ali ako hoćemo nešto da napravimo treba dosta sreće i volje. Mi smo isto dobri, tako da se nadam da ćemo to i pokazati na EP u Danskoj “, prokomentarisao je žreb selektor Srbije Ljubomir Vranješ.

Izabrane vesti

Desni bek reprezentacije Srbije  Marko Vujin bio je delimično zadovoljan.
"O Francuskoj ne treba pričati, to je reprezenatcija koja je obeležila poslednjih sedam, osam godina rukometa. Poljska i Rusija su selekcije koje nama po stilu igre možda najviše odgovaraju, zadovoljan sam što su sa nama u grupi. Nismo razmišljali da dobijemo ovu grupu, ali svakako ako želimo da napravimo nešto moramo da igramo isto kao i u Beogradu.“

Francuska je godinama najbolja reprezentracija sveta, a iako je ekipa koja je osvojila dva poslednja olimpijska zlata prošla zenit, svakako je i dalje favorit za osvajanje jedne od medalja.  

Poljaci imaju jednu od najboljih generacija u svojoj istoriji. Osvojili su srebro i bronzu sa Svetskih prvenstava  2007. i 2009. godine, a najbolji plasman na Evropskim šampionatima im je četvrto mesto od pre tri godine. Na prvenstvu odigranom u našoj zemlji takmičenje su završili deveti.

Rukometaši Srbije su u kvalifikacijama oba puta savladali Rusiju, koja je i pored poraza od Austrije u poslednjem kolu volšebno došla do plasmana na završi turnir kao najbolja trećeplasirana selekcija.

Ukoliko u svojoj grupi zauzmu jedno od prva tri mesta, reprezentacija Srbije nastaviće takmičenje u novoformiranoj grupi, koju će još činiti i prva tri tima iz Grupe D (Hrvatska, Švedska, Belorusija, Crna Gora). U polufinale će se plasirati dve najbolje reprezentacije.

Evropski šampionat odigreaće se od 14. do 26. januara sledeće godine u četiri danska grada Alborgu, Arhusu, Kopenhagenu I Heningu. Sastav svih grupa izgleda ovako:

Grupa A (Hening): Danska, Češka, Makedonija, Austrija

Grupa B (Alborg): Španija, Island, Mađarska, Norveška

Grupa C (Arhus): Srbija, Francuska, Poljska, Rusija

Grupa D (Kopenhagen): Hrvatska, Švedska, Belorusija, Crna Gora

(FOTO: Action images)

 


tagovi

EP rukometEvropaLjubomir Vranješmarko vujinSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara