Tijana Bošković napada preko bloka Jelene Blagojević (©CEV)
Tijana Bošković napada preko bloka Jelene Blagojević (©CEV)

Ezačibaši i Fenerbahče na pragu polufinala, derbi na programu u Koneljanu

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.03.23. | 10:12

Poslednji četvrtfinalni mečevi u Ligi šampiona za odbojkašice igraju se večeras

Tri ekipe iz Turske u polufinalu Lige šampiona - tako nešto je postalo sasvim moguće. Vakifbank je već završio posao kako je želeo u četvrtfinalu, a velike šanse da preko praga pređu imaju odbojkašice Ezačibaši i Fenerbahče.

Oba tima su ostvarila pobede u prvim mečevima, pa su im u revanšu potrebna dva seta kako bi ušli među četiri najbolje ekipe elitnog društva.

Izabrane vesti

Ezačibaši danas od 17 časova dočekuje poljski Rešov, dok Fenerbahče od 20.30 gostuje prošlogodišnjem finalisti Koneljanu.

Kao što se i očekivalo ekipa iz Istanbula za koju igraju Tijana Bošković i Maja Ognjenović bila je sigurna na gostovanju u Poljskoj. Nisu igračice turskog kluba blistale na celom meču, Rešov je pokazao da može da se nadigrava s njima, ali nikakvog iznenađenja nije bilo. Uzele su izabranice Ferhata Akbaša sva tri boda i došle veoma blizu polufinala.

Na domaćem terenu će biti veliki favoriti, pa teško da će dozvoliti da im Rešov sa Jelenom Blagojević pokvari planove. Publika bi svakako mogla da gleda zanimljiv okršaj u istanbulskoj dvorani.

Još zanimljivije i dramatičnije trebalo bi da bude u Koneljanu. Fenerbahče je prošle nedelje odigrao utakmicu sezone i počistio sa terena tim Danijelea Santarelija. Terzićeva četa je pred vratima polufinala, ali se očekuje reakcija Izabel Hak i drugarica. Teško da će se najdominantniji tim u Italiji tek tako predati...

Koneljanu je potrebna pobeda 3:0 ili 3:1, a potom i dobijanje zlatnog seta - kako bi prošao u polufinale. Fener je toliko moćno delovao na prvom obračunu, pa je pred njim prilika koja se ne ispušta.

Nezaustavljive su u poslednje vreme bile Arina Fedorovceva, Melisa Vargas i Ana Kristina. Ozbiljno je morao da proanalizira Santareli igru tri mlade zvezde iz protivničkog tima, koje su na dobrom putu da mu učine ovu sezonu neuspešnom...

Mogao bi večerašnji okršaj da bude jedan od onih koji će se pamtiti dugo.

ČETVRTFINALE CEV LIGE ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE (REVANŠ MEČEVI)

Utorak

Vero Volej Milano - Vakifbank 2:3 (25:18, 22:25, 25:22, 21:25, 11:15), prvi meč 0:3

Sreda

Novara - Štutgart 3:0 (25:18, 25:19, 25:21), prvi meč 3:1

Četvrtak

17.00: (1,05) Ezačibaši - Rešov (7,70), prvi meč 3:1

20.30: (1,32) Koneljano - Fenerbahče (3,05), prvi meč 0:3

POLUFINALE

Vakifbank - Koneljano/Fenerbahče

Novara - Ezačibaši/Rešov

***kvote su podložne promenama


tagovi

Tijana BoškovićMaja OgnjenovićJelena BlagojevićEzačibašiCEV Liga šampionaŽOK FenerbahčeZoran Terzićdanijele santareliImoko Koneljano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara